Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές από τη Στερεά και βορειότερα και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις στο Νότιο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις μέτριοι και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.

Βροχερό καιρό κυρίως μετά το μεσημέρι, με εντονότερα φαινόμενα από το βράδυ και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και πάνω από τη θάλασσα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι κι από το απόγευμα βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Βροχές ή καταιγίδες, ισχυρότερες στα δυτικά και βελτίωση του καιρού κατά τη διάρκεια της νύχτας, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.
 http://meteo.gr/