XΙλιάδες διαδηλωτές πολιόρκησαν την πρεσβεία του Ισραήλ ...


Ολοκληρώθηκε περί τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η πορεία χιλιάδων διαδηλωτών (υπολογίζονται στις 20.000) προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.


Ο κύριος όγκος της πορείας ανηφόρισε από την Σταδίου προς τη Βουλή και ακολούθως μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το «παρών» στην πορεία έδωσαν σπουδαστές, μέλη κομματικών παρατάξεων και πλήθος κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Καλών Τεχνών, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νέο αριστερό Ρεύμα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και άλλες αριστερές οργανώσεις, αλλά και άνθρωποι, οι οποίοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς ή οργανώσεις. Συνολικά, οι διαδηλωτές υπολογίστηκαν σε 15.000-20.000.

Περί τις 6 το απόγευμα, η πορεία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ στη συνέχεια έκλεισαν με κλούβες το δρόμο σε Κηφισίας, Φειδιππίδου και Μεσογείων, σε μια εμφανή προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία των διαδηλωτών προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προέβη σε διαμαρτυρία προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ζητώντας να ανοίξει ο δρόμος προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Για το ίδιο θέμα, οι διαδηλωτές ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα. Στο σημείο έσπευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, για να διαπραγματευθεί με τους αστυνομικούς.
 http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=237082