Kαι διεθνές ένταλμα ...για την απάτη με το χαράτσι της ΔΕΗ που το έφαγαν στα μπουζούκια

Σημαντικές δικαστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση του σκανδάλου των εταιρειών Energa - Hellas Power. Μετά τις απολογίες και τις προφυλακίσεις των έξι κατηγορουμένων, για τους οποίους ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας εξέδωσε δικαστικά εντάλματα σύλληψης, το ενδιαφέρον των Αρχών επικεντρώνεται σε ένα πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Πρόκειται για Βρετανό υπήκοο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο εκπρόσωπος του ρωσο-αραβικού fund με την επωνυμία «Worldwide Energy Limited», στο οποίο παρουσιάστηκε ότι μεταβιβάστηκαν οι δύο εταιρείες, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011.
Σύμφωνα με τις Αρχές, η συγκεκριμένη, μυστηριώδης, μεταβίβαση έγινε «προσχηματικά», προκειμένου οι κατηγορούμενοι και ειδικότερα οι Μηλιώνης και Φλώρος να καταφέρουν να απεμπλακούν από τις όποιες οικονομικές και ποινικές εκκρεμότητες είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή από την άρνηση καταβολής εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και τους προμηθευτές ρεύματος.
Από το ρεπορτάζ της zougla.gr προκύπτει ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες νομικές ενέργειες, έτσι ώστε ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του fund να εντοπιστεί, να συλληφθεί και να παραδοθεί στις δικαστικές Αρχές της χώρας μας. Πρόκειται για τον Alan Cable, για τον οποίο έχει ήδη εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αποτέλεσμα να καταζητείται
 http://www.zougla.gr/