Και χορηγίες από το ΥΠΕΞ έπαιρνε η Μάνα του προφυλακισμένου Μηλιώνη

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες για τα κεφάλαια ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών στις εταιρείες της μητέρας του πρώην προέδρου της Hellas Power και σήμερα προφυλακισμένου, Βασίλη Μηλιώνη, η οποία είχε αναλάβει μονοπωλιακό ρόλο στις μετακινήσεις και τη μεταφορά οικοσκευής χιλιάδων υπαλλήλων.


Ειδικότερα, το σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους» προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου, καθώς, όπως αναφέρεται, εταιρεία της Γλυκερίας Στεργιοπούλου, μητέρας του Β. Μηλιώνη, με την επωνυμία TELETRANS είχε τεράστια έσοδα από το υπουργείο Εξωτερικών, από τη μεταφορά οικοσκευής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ποσά που έχει μέχρι σήμερα εισπράξει η εταιρεία δεν μπορούν να προσδιορισθούν αλλά η δεσπόζουσα θέση που έχει αποκτήσει με κάθε μέσο την τελευταία εικοσαετία στη χρυσοφόρο αυτή συναλλαγή με το Δημόσιο οδήγησαν στη διόγκωσή της.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι «την περίοδο της κρίσης από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, που εγκρίνονται και οι δαπάνες για τις μεταφορές οικοσκευής, έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσεις που ξεπερνούν τα δύο εκατ. ευρώ...».
http://www.newsbeast.gr/