Οι Eλληνες που έκαναν ...πανερογαρύφαλλα στα μπουζούκια το χαράτσι της ΔΕΗ !

Εϊναι οι μόνοι Έλληνες που πραγματικά το γλέντησαν με το χαράτσι της ΔΕΗ . Έστω και αν ... τώρα είναι  ένοικοι των φυλακών του Κορυδαλλού....όπως θα έπρεπε να είναι και δεκάδες άλλοι πολιτικοί , και νεογιάπηδες της Μυκόνου και όχι μόνο.

Ο λόγος για τους νεαρούς μπίζνεσμαν  της Hellas Power της Energa . Τα παιδιά "θαύματα" που πουλούσαν "φθηνό" ρεύμα ... εκτός των άλλων κατηγορούνται οτι υπεξαίρεσαν 120 εκ ευρώ από το χαράτσι της ΔΕΗ που εισέπρατταν για λογαριασμό των πελατών τους, αλλά ουδέποτε το απέδωσαν στο Κράτος.
Πριν την ανακάλυψη του σκανδάλου αμφότεροι οι επιχειρηματίες εμφανίζονται να πωλούν τις επιχειρήσεις! Και τώρα ισχυρίζονται οτι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Ομως οι εισαγγελικές αρχές έχουν αλλά στοιχεία γιαυτό και τους έστειλαν προσωρινά κρατούμενους στις φυλακές.
Αλλά δείτε κάποια κομμάτια από ρεπορταζ στο Πρωτο Θέμα...για την ζωή των εμπλεκομένων στην νυχτερινή Αθήνα και την Μύκονο. Γιατί κάθε επιχειρηματίας "θαύμα",
στην Ελλάδα, που σέβεται τον επιχειρηματικό του τίτλο έχει και ένα καλό όνομα στην χλιδάτη ζωή.
Η ξέφρενη ζωή του mr Hellas Power

Ξημερώματα Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου ώρα 03.00, Ιερά Οδός.

Το κέντρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης σφύζει από κόσμο κάθε ηλικίας.
Η εικόνα στη πρώτη σειρά των τραπεζιών δείχνει βγαλμένη από την «χρυσή» εποχή του χρηματιστηρίου.

 Στους δυο κεντρικούς καναπέδες αριστερά και δεξιά της πίστας οι Moet και οι Beluga ρέουν άφθονες, τα πούρα αναβοσβήνουν σαν λαμπατέρ, ενώ το … πρωτοπαράδοτο έθιμο της ρίψης λουλουδιών τιμάται δεόντως με τους λογαριασμούς να φουσκώνουν με πολλά μηδενικά.

 Στον ένα εκ των δυο καναπέδων, διασκεδάζει ο πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power μαζί με φίλους του και περιστοιχισμένος από όμορφες παρουσίες.

 Συναγωνίζονται ποιος θα καταφέρει να ρίξει τα περισσότερα λουλούδια με αποτέλεσμα να δημιουργείται γύρω από τα πόδια του τραγουδιστή ένα μικρό βουνό από γαρύφαλλα.

 Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τις λουλουδούδες να βρίσκονται ακροβολισμένες και σε στάση προσοχής γύρω από το τραπέζι περιμένοντας με αγωνία το επόμενο νεύμα του κ. Μηλιώνη.

 « Του αρέσει να διασκεδάζει και όταν βρίσκεται σε κάποιο μαγαζί της αρεσκείας του δεν διστάζει να ξοδέψει. Θυμάμαι ότι σε ένα κλαμπ της Μυκόνου είχε ξοδέψει μέσα σε μια βραδιά 2.500 ευρώ μόνο σε μπουκάλια βότκας» αναφέρει ένας άλλος παράγοντας της νύχτας.


ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Για το πως στήθηκε το κόλπο γράφουν οι Σωτήρης Χιωτάκης και Γιώργος Παπασταφίδας

Πώς Energa και Hellas Power «άλλαξαν τα φώτα» στο κράτος στέλνοντας τα χρήματα που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελβετία.

Δημοσίου και της ΔΕΗ μπορεί να ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ! Είναι απίστευτο!». Με αυτή τη φράση, απολύτως αρμόδια πηγή του τομέα της ενέργειας εκτιμά στο «ΘΕΜΑ» το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα των ίδιων των φορολογουμένων, αφού τα λεφτά αυτά λείπουν από τα ταμεία του Δημοσίου (χαράτσι για τα ακίνητα), τη ΔΕΗ (το κράτος έχει το 51%) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) που τελεί υπό δημόσιο έλεγχο, την ώρα που η Energa και η Hellas Power τα έχουν εισπράξει από τους πελάτες τους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Το ποσό για το ειδικό τέλος ακινήτων υπολογίζεται τουλάχιστον σε 120 εκατ. ευρώ και οι δύο εταιρείες, που ελέγχονται πλέον από ένα... ρωσοαραβικό fund, τη Worldwide Energy, λένε ότι θα τα αποδώσουν στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το φέσι προς τη ΔΕΗ είναι σχεδόν 70 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εισπραχθεί από τους πελάτες μέσω των λογαριασμών ως κόστη χρήσης του δικτύου και ως υποχρεώσεις κοινής ωφελείας. Προς, δε, τον ΔΕΣΜΗΕ τα χρέη είναι περίπου 120 εκατ. ευρώ (επίσης έχουν εισπραχθεί, μέσω των λογαριασμών, ως τέλος ΑΠΕ).
 Τι έκαναν οι δύο εταιρείες; Απλώς εισέπρατταν αλλά δεν απέδιδαν ως όφειλαν με βάση την κείμενη νομοθεσία! Για πόσο διάστημα; Τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και είχε γίνει η πρώτη κλήση τους για εξηγήσεις από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)
Πηγή
 http://www.kourdistoportocali.com/