Σκωταδισμός !Ποινική δίωξη για τους συντελεστές και ηθοποιούς της παράστασης «Corpus Christi»

Κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντιμετωπίζουν οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της παράστασης «Corpus Christi», μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.



Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει Το Έθνος, εκκρεμεί στην Εισαγγελία η προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα έκτροπα που είχαν συμβεί έξω από το θέατρο Χυτήριο από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά την πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου.

O κ.Ρουπακιώτης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητούσε να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια στο θέατρο και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν «συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Τη δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης, μετά τη μήνυση του μητροπολίτη Σεραφείμ, είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όλων όσοι συμμετείχαν στο θεατρικό έργο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η παράσταση κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης. 

Η παράσταση τερματίστηκε πρόωρα μετά τις ακραίες αντιδράσεις που ακολούθησαν το ανέβασμα του έργου.