Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην Αφίσα ενωμένοι ...στον αγώνα χωριστά ! ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ

 Μπορεί να διαφωνούν σε πολλά άλλα ...τους ενώνουν οι αφίσες...Βγαίνουν στην ίδια εταιρία (sic) με τα ίδια λεφτά ( της Εργατικής Εστίας ) και κολλούνται από τα ίδια εταιρία  από επ αμοιβή συνεργεία!   ( Πάνε και οι εθελοντές σύντροφοι του ΚΚΕ που έκαναν ταπετσαρία σε χρόνο dt ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ! ) Αν υπάρχει άλλη εξήγηση δεκτή !
Δείτε θέμα από το http://taxalia.blogspot.com/  ...που το παρατηρήσαμε και μεις
H μάχη των τοίχων ή των αφισσών δεν είναι κάτι το καινούργιο, από την περίοδο μετά τη μεταπολίτευση και εντεύθεν.
Πρώτο διδάξαν- και συνεχίζον να διδάσκει- το ΚΚΕ, τις μάχες του οποίου εναντίον των αφισών του ΚΚΕ εσωτ. θυμούμαι ακόμη από τα φοιτητικά μου χρόνια, όταν τα μέλη της ΚΝΕ και της "Πανσπουδαστικής" στα Πανεπιστήμια έτρεχαν πίσω από..
εμάς, τους "Ρηγάδες", γιά να κατεβάσουν, με το "έτσι θέλω" οτιδήποτε σε τοίχο θύμιζε ΚΚΕ εσωτ, την "Αναθεωρητική Ομάδα" τους. Και ανάλογες σκηνές γιά να σβήσουν τα συνθήματα μας στους τοίχους και να γράψουν τα "δικά τους"...
Είναι γεγονός, ότι, προϊόντος του χρόνου, οι ΚΚΕδες έγιναν περισσότεροι διπλωματικοί στην κομματική τους επιθετικότητα, περισσότεροι διαλλακτικοί, αλλά με ποσοστώσεις και όπου αυτό επιβάλλεται απολύτως. Διότι εις το ΑΠΘ, επί παραδείγματι, πρωτοστατούν, ομού με τους ΣΥΡΙΖΑίους, ώστε να γίνει από Πανεπιστήμιο τόπος απόθεσης και εν συνεχεία διασποράς σκουπιδιών.
Κάνω αυτές τις σκέψεις με αφορμή το σημερινό θέ(α)μα εις τους δρόμους της πρωτεύουσας, με τις αφίσες της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, εν όψει των κινητοποιήσεων γιά το "Μνημόνιο-3" αύριο και μεθαύριο, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει πολλά κεντρικά σημεία.
Σε αυτόν τον αφισο/χαρτοπόλεμο υπάρχουν δύο εκδοχές:
-Όπου έχουν αναρτηθεί αφίσες (σε τοίχους ή κολώνες κ.ο.κ.) της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, οι του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αναρτούν ακριβώς από επάνω τη δική τους αφίσα, ώστε να "εξισορροπηθεί" το μήνυμα της ρεφορμιστικής συνδικαλιστικής ηγεσίας...
-Όπου βρίσκουν ελεύθερο χώρο, δίχως αφίσες της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, τότε οι ίδιοι αφισσοκολλητές αναρτούν τις δικές τους αφίσες όσο γίνεται σε ένα ύψος, που δεν επιτρέπει την ανάρτηση άλλης αφίσας από κάτω ή από επάνω. Εκεί πλέον δεν υπάρχει παρά το μήνυμα του ΠΑΜΕ, συνεπώς οικειοποιούνται πλήρως και αποκλειστικώς τους χώρους αυτούς.
Αυτό το απίθανο θέαμα αφορά βεβαίως την ίδια απεργιακή κινητοποίηση, την οποία -ως γνωστόν- μόνον τριτοβάθμια Σωματεία μπορούν να προκηρύξουν, δηλαδή η ΓΣΕΕ(ιδιωτικός τομέας) και η ΑΔΕΔΥ (δημόσιος τομέας), δεσμεύοντας εν συνεχεία τις δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες - μέλη τους και οι τελευταίες τα πρωτοβάθμια Σωματεία- μέλη τους.
Βεβαίως υπάρχει και το συνακόλουθο θέ(α)μα των χωριστών συγκεντρώσεων στις οποίες καλεί το ΠΑΜΕ, το οποίο αν και δεν είναι κάτι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη συνδικαλιστική παράταξη, εν τούτοις επιδιώκει να λειτουργήσει, κατά τρόπο αθέμιτο και τελικώς ανταγωνιστικό, ως αντι-ΓΣΕΕ, ως "φωνή του κόμματος στα συνδικάτα, πέρα και πάνω από τις θεσμοθετημένες συνδικαλιστικές δομές", ως μετωπική έκφραση του ΚΚΕ.
Το θέ(α)μα αυτό έχει δύο πλευρές:
-Το φαιδρό του θέματος, μέσω των αφισσών του ΠΑΜΕ,
-Το σοβαρό του θέματος, μέσω των χωριστών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, όπου προσέρχονται οι "δικοί τους εργαζόμενοι" των κομματικώς ελεγχομένων από αυτούς Ομοσπονδιών και Σωματείων.
Δεν ευελπιστώ ότι η "εικόνα" αυτή-αποτύπωση γνήσιας και διαρκούς φιλοσοφίας και πρακτικής απομονωτισμού ("σεχταρισμού" κατά την σκληρή κομματική ορολογία) θα μπορούσε να αλλάξει από ένα κόμμα, όπως το ΚΚΕ, που δεν βλέπει παρά τη "δική του" νομιμότητα, από την οποία απορρέει και το περίφημο "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"... Όπως του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ εν προκειμένω, αλλά και πέραν αυτών, μη εξαιρουμένου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άλλες περιπτώσεις.
Θεωρώ, όμως, ότι πρέπει να επισημαίνεται και να υπενθυμίζεται, διότι κάποιοι μπορούν να νομίζουν ότι η κοινωνία και οι πολίτες είναι εξ ορισμού υποτεταγμένοι σε σκληρές κομματικές λογικές και πρακτικές. Aυταπατώνται, αν το πιστεύουν.
Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…