Διώξεις ...για το καρτέλ των ναρκωτικών και με αστυνομικούς στην Κρήτη

 http://cretalive.gr/
Κακουργηματικού χαρακτήρα οι διώξεις που ασκήθηκαν στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των δύο κυκλωμάτων της Κρητικής «Μαφίας» που συγκλόνισε το πανελλήνιο! Χθες το απόγευμα όλοι τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Λασιθίου (δείτε εδώ) και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Πιο συγκεκριμένα, στον υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση ενώ οι υπόλοιπες διώξεις που του ασκήθηκαν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, δηλαδή για παράβαση καθήκοντος και για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου.
Ο δεύτερος αστυνομικός από το Λασίθι και ο τρίτος από το Ηράκλειο αντιμετωπίζουν διώξεις για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών (ο πρώτος) και ο δεύτερος για παράνομη κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών. Τις ίδιες κατηγορίες με τον αστυνομικό από το Ηράκλειο αντιμετωπίζει και ο συνταξιούχος αδερφός του που επίσης συνελήφθη.
Στους δύο φερόμενους εγκεφάλους των συμμοριών ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργηματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για καλλιέργεια, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση καθώς και διωξεις σε βαθμό πλημμελλήματος για αδικήματα όπως κατοχή και χρήση όπλων, ζωοκλοπές και εμπρησμό μεταξύ άλλων.
Στους τρεις ανήλικους συλληφθέντες, ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για άμεση συνέργεια σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Ο αστυνομικός από το Ηράκλειο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Λασιθίου στις 16.00 το απόγευμα της Παρασκευής όπως και ο αδερφός του, στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέραςοι ανήλικοι συλληφθέντες, ενώ το Σάββατο- αλλά άγνωστο τι ώρα- θα απολογηθούν οι άλλοι δύο αστυνομικοί. Επίσης, εκκρεμεί να ανακοινωθεί πότε θα απολογηθούν οι υπόλοιποι συλληφθέντες.
Ακόμη, για την υπόθεση του καθηγητή τοξικολογίας και των δύο δικηγόρων που εμπλέκονται στην υπόθεση, η δικογραφία αποφασίστηκε να διαχωριστεί και θα ληφθεί απόφαση για την περαιτέρω έρευνα της στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα Εφετών ανατολικής Κρήτης.