Νεα κόντρα ΔΑΚΕ -ΝΔ με φόντο τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ!

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, αναφορικά με τις συνδικαλιστικές εκλογές της ΓΕΝΟΠ.

"Είμαστε βέβαιοι ότι η ανακοίνωση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και η αναφορά του σε συνδικαλιστές του φιλελεύθερου χώρου, αφορά στους διασπαστές του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ, ο επικεφαλής του οποίου εμφανιζόταν ως “εκλεκτός” της Συγγρού", αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής


"Αυτές τις ιδιοτελείς ενέργειες εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων και συμφερόντων που εκχωρούν και εξαργυρώνουν ως “τιμάρια” τις αρχές και τις αξίες της συνδικαλιστικής μας παράταξης, εμείς τις επισημάναμε και τις αντιμετωπίσαμε έγκαιρα με την απόφαση μας αναστολής ιδιότητας μέλους του εν λόγω, και την παραπομπή του στο Πειθαρχικό μας όργανο για την οριστική διαγραφή του από τα μητρώα της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Θεωρούμε θετικό, το γεγονός ότι ο Γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. αναγνωρίζει την ανεξαρτησία και την αυτονομία του Συνδικαλιστικού Κινήματος και κυρίως των οργανώσεων της ΔΑΚΕ, και περιμένουμε εάν πραγματικά το πιστεύει, να σταματήσει τις παρεμβάσεις όλων των κομματικών στελεχών στα εσωτερικά μας, γιατί εκκολάπτουν φαινόμενα και πρακτικές όπως αυτά στις εκλογές στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, που η θεσμική κατάπτωση, οι ηθικές εκπτώσεις, η καταπάτηση κάθε συνταγματικού δικαίου και κάθε δημοκρατικού συλλογικού κεκτημένου αποτελούν καθημερινή πρακτική των original πολιτικών φιλομνημονιακών δυνάμεων, αλλά και των κακέκτυπων…γενόσημων τους, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. παραμένει φάρος σταθερότητας και αξιοπιστίας του κινήματος, κύριος και γνήσιος εκφραστής και διεκδικητής λύσεων των προβλημάτων των εργαζομένων, των αρχών και των αξιών του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Όσοι επέλεξαν την εύκολη οδό της μετάλλαξης αγνοώντας την ιδεολογική αναφορά της παράταξης, ας αναλογιστούν το πολιτικό ολίσθημα το οποίο διέπραξαν.

Εμείς δεν αλλάξαμε. Δεν ξεχνούμε και δεν συγχωρούμε αυτούς που ευθύνονται για την υπαγωγή της Ελλάδος στα νύχια του Δ.Ν.Τ. για την παραχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας με στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Παραμένουμε αταλάντευτα σταθεροί στις αρχές, τις αξίες, και τις ιδέες μας".