Ερχεται η αντιμνημονιακή ΓΣΕΕ! Να γιατί φοβούνται τον Ν Φωτόπουλο

Είναι από τις ελάχιστες φορές που τα τελευταία χρόνια η εκλογή ενός προεδρείου σε συνδικαλιστική οργάνωση με εξαίρεση την ΓΣΕΕ που γίνεται θέμα. Πρόκειται για την εκλογή Φωτόπουλου στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ! Βέβαια δεν είναι το θέμα ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά οι βλέψεις του στην ΓΣΕΕ ! Και αυτό τρομάζει πολλούς! Τρομάζει γιατί η ΓΣΕΕ έχει γίνει ένα σαλονάτο γραφειοκρατικό όργανο ...με ουρά για μπίζνες και λεφτά.

Κάποιοι μέσα στο σύστημα κρατάνε κάποιους στο χέρι και θέλουν την ΓΣΕΕ εγκλωβισμένη σε εργατοπατερίστικες πρακτικές και μεθόδους !
Οπότε η δημιουργία ενός μετώπου ...από πραγματικές συνδικαλιστικές δυνάμεις με αναφορά σε βάση και όχι σε σαλόνια μπορεί να προκαλέσει ανατροπή που έχουμε να δούμε χρόνια στη ΓΣΕΕ !
Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί διάλυση στην άλλοτε κραταιά συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ ! Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δυνάμεις από την παράταξη αυτή και φιγουράρει ως ρυθμιστής της κατάστασης πλέον και στη ΓΣΕΕ !
Επίσης αρκετές δυνάμεις έχει και η λεγόμενη συντηρητική παράταξη ΔΑΚΕ που επίσης δοκιμάζει τις σχέσεις της με τον πολιτικό της χώρο την ΝΔ λόγω μνημονίου.
Το ΚΚΕ κράτα απλά τις δυνάμεις του μέσα στην ΓΣΕΕ ..με το ΠΑΜΕ να ακολουθεί γραμμή διαφοροποίησης ...και απλά μοιράζεται τις διευκολύνσεις που παρέχει η τυπική συμμετοχή του μέσα στην ΓΣΕΕ !
Ετσι όλα δείχνουν οτι την ανατροπή μέσα στην ΓΣΕΕ μπορεί να την κάνει μόνο ...με νέα παράταξη από τα κομμάτια της ΠΑΣΚΕ με εκφραστή τον Ν Φωτόπουλο.
Αυτή η παράξη ...μπορεί να έχει μέσα και τον ΣΥΡΙΖΑ !
Η εκτίμηση είναι οτι μια τέτοια παράταξη μπορεί να πάρει άνετα την πρώτη θέση ...και υπό την προϋπόθεση οτι η ΔΑΚΕ  θα είναι ακόμα σε διάσταση με την ΝΔ οπότε σπασμένη στα δύο !
Διαφορετικά η ΔΑΚΕ θα είναι πρώτη δύναμη στη ΓΣΕΕ. Με δεύτερη μια ενιαία παράταξη σε συνδικαλιστική προγραμματική σύγκλιση μεταξύ συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ.
Με τρίτη την ΠΑΣΚΕ ...της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!
Σε αυτή την περίπτωση...θα τα δείτε όλα !  Γιατί η ΔΑΚΕ παίρνει αυτοδίκαια την θέση του προέδρου!