Πήγε να γίνει καλόγρια ..και της ξάφρισε 43.000 ευρώ η ηγουμένη !

Βαριά η καλογερική.... αλλά και ακριβή σε μοναστήρι της Εδεσσας
Η εκπαιδευτικός κυρία Κωνσταντία Δικού από την Θεσσαλονίκη, το 2008 πήρε την απόφαση να μονάσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο Μεσημέρι της Έδεσσας.


Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της, στη διάρκεια παραμονής της ως «δόκιμης» στη μονή, η ηγουμένη Ιερώνυμη της ζήτησε να εκταμιεύσει άμεσα όσα χρήματα είχε στην τράπεζα επειδή… επίκειται «πόλεμος» και κινδυνεύουν να χαθούν οι καταθέσεις. Για να γίνει μάλιστα πιο πειστική, χρησιμοποίησε και το όνομα του Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου.

«Τον Φεβρουάριο του 2009 η ηγουμένη Ιερώνυμη μου ανέφερε πως ο πάτερ Εφραίμ από το Άγιο Όρος την προειδοποίησε πως θα γίνει πόλεμος και πως οι καταθέσεις στην τράπεζα θα χαθούν και για αυτό θα πρέπει να γίνει ανάληψη των χρημάτων έτσι ώστε να κρατηθούν σε ασφαλές μέρος και να μην χαθούν» αναφέρει συγκεκριμένα η κυρία Δικού, όπως και τελικά έπραξε. Μαζί με την ηγουμένη Ιερώνυμη, επισκέφθηκαν την τράπεζα που διατηρούσε τον λογαριασμό της και εκταμίευσε το ποσό των 43.000 ευρώ, τις οικονομίες μιας ζωής, το οποίο και παρέδωσε στο μοναστήρι για… φύλαξη.

Τον Οκτώβριο του 2009 η κυρία Δίκου, ανακοίνωσε στην ηγουμένη Ιερώνυμη, πως δεν επιθυμεί να μονάσει και πως επιθυμία της είναι να επιστρέψει στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας της παράλληλα να της επιστραφεί το ποσό των 43.000 ευρώ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά : «όταν της ζήτησα να μου παραδώσει το ποσό που της παρέδωσα προς φύλαξη, μου είπε πως τα χρήματα αυτά τα διέθεσε για την επέκταση του κτιρίου της Ιεράς Μονής».
 http://www.protothema.gr/