Kυβερνητική τρόικα και στο εσωτερικό...για να εφαρμοστούν τα μέτρα του "θανάτου"

Πρώτα ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή και αμέσως με­τά α­νασχηματισμό με ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Το αίτημα αυτό προβάλλει πλέον το Eurogroup, το οποίο πιέζει για την πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Το αίτημα αυτό προβάλλει πλέον το Eurogroup, το οποίο πιέζει για την πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και εμφανίζεται ανυποχώρητο στο να τεθούν προ των ευθυνών τους οι κυβερνητικοί εταίροι.

Στο πλαίσιο αυτό, στις Βρυξέλλες θεωρούν δεδομένο ότι, προκειμένου να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των γνωστών δύσπιστων του κοινοτικού Βορρά, θα ζητηθούν εκ νέου υπογραφές από το σύνολο των κυβερνητικών εταίρων, από τους οποίους θα ζητείται η ρητή και κατηγορηματική δέσμευση σχετικά με την υποστήριξή τους στη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων.
Παράλληλα, οι πιέσεις θα κλιμακωθούν με την απαίτηση των κοινοτικών αξιωματούχων για ανασχηματισμό -αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων- με την ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Στην έδρα της Κομισιόν θεωρούν ότι παρόμοια εξέλιξη θα συμβάλει στην ταχεία προώθηση της υλοποίησης των μέτρων και θα περιορίσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες συνιστούν αγκάθι στην εφαρμογή των μέτρων.
Βέβαια, το διακύβευμα είναι τι είδους κραδασμούς θα προκαλέσει στην κυβέρνηση ένα παρόμοιο αίτημα.
Οι Βρυξέλλες δηλώνουν όμως πεπεισμένες ότι προκειμένου να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να αναλάβουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση. Οπως τονίζουν πηγές της Ευρωζώνης, από τη συμμετοχή των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ -με αναβάθμιση μάλιστα της θεσμικής τους παρουσίας- έχουν να αποκομίσουν οφέλη οι πάντες.
 http://www.ethnos.gr