Στα "άδυτα" της Google και του Παγκόσμιου διαδικτύου ! (φώτο )


Η εταιρεία-κολοσσός Google σπάνια επιτρέπει πρόσβαση στο εσωτερικό της. Ακόμα πιο σπάνια δημοσιεύει φωτογραφικό υλικό που αφορά το εσωτερικό των τεραστίων κέντρων δεδομένων (Datacenters) που διαθέτει σε όλο τον κόσμο και που αποτελούν την κινητήρια δύναμη παροχής των υπηρεσιών της.
Πάντα όμως υπάρχει η πρώτη φορά και ιδού λοιπόν οι πρώτες αποκαλυπτικές φωτογραφίες των εσωτερικών συστημάτων της Google. Ένας περίπλοκο πλέγμα υπολογιστικών συστημάτων που εξυπηρετεί εκατομμύρια αιτήσεις αναζητήσεων στον διαδίκτυο το δευτερόλεπτο, προβολές βίντεο Youtube αλλά και διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Χαρακτηριστικά μπορεί κανείς να δει εκατοντάδες χιλιάδες Servers με πολύχρωμα διακριτά καλώδια τροφοδοσίας, ακόμα και ποδήλατα έτσι ώστε οι μηχανικοί δικτύων και εξυπηρετητών να φτάνουν γρήγορα στα σημεία που παρουσιάζεται το οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα κέντρα δεδομένων της Google περιλαμβάνουν από χώρους πρώην χαρτοποιίας στην Φιλανδία μέχρι φάρμες εξυπηρετητών στην Αιόβα.
“Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα κέντρα δεδομένων της Google κυρίως για έναν και μόνο λόγο: η προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των δεδομένων σας απαιτεί από μέρους μας να εφαρμόζουμε στα εν λόγω κέντρα δεδομένων τον ύψηλότερο βαθμό ασφάλειας κατά την φυσική πρόσβαση”, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.” Αν και έχουμε κοινοποιήσει πολλά από τα σχέδιά μας και τις βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούμε δημοσιεύοντας στοιχεία απόδοσης ήδη από το 2008, μόνο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα εργαζομένων έχει πρόσβαση στο χώρο των εξυπηρετητών. Σήμερα για πρώτη φορά μπορείτε να δείτε μέσα στα κέντρα δεδομένων μας μέσω μιας εικονικής επίσκεψης”, δήλωσε η ίδια πηγή.
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε δικτυακό τόπο του εξωτερικού περιλαμβάνουν φωτογραφίες από το εσωτερικό ορισμένων από τα οκτώ κέντρα δεδομένων της Google όπως των Η.Π.Α, της Φιλανδίας και του Βελγίου. Η Google αυτή την στιγμή ήδη προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία τα αντίστοιχα κέντρα δεδομένων της στο Χονγκ Κονγκ, την Ταιβάν, την Σιγκαπούρη και την Χιλή.  Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίας:
 http://www.secnews.gr