Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Νίκος Φωτόπουλος, βλάπτει σοβαρά τον Εργατοπατερισμό …και βάζει «φωτιά» στο συνέδριο ΓΣΕΕΕνα χρόνο  πριν  την ολυμπιάδα του 2004 εργατοπατέρας προσέρχεται στη ΓΣΕΕ «χεσμένος» από την χαρά του, γιατί  τον είχε κεράσει πούρο η Γιάννα ..μετά από υπογραφή μνημονίου εργασιακής ειρήνης για την  ολυμπιάδα του 2004 ! Βέβαια δεν ήταν το πούρο αλλά …το μπαγκράουν αυτών των συμφωνιών  και τα λεφτά πού άφηναν στις τσέπες όσων"προσκυνούσαν" , όχι την ιδέα, αλλά το πρόσωπο που την εξέφραζε και την υλοποιούσε.

Βέβαια δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος …πράσινος συνδικαλιστής που είχε ανακαλύψει τα οφέλη  του εργατοπατερισμού.  Άλλωστε  πολλά πράσινα  στελέχη της ΓΣΕΕ και άλλων μεγάλων συνδικάτων, μετά  το 1989 είχαν βιομήχανους και ανθρώπους του χρήματος που τους στήριζαν πέρα του κομματικού χρίσματος . Οσοι  δε έγιναν μετέπειτα βουλευτές η ξέμειναν μετά  και από βουλευτιλίκι, πάλι οι πατρόνες επιχειρηματίες φρόντιζαν για την επαγγελματική τους ή κοινωνική τους αποκατάσταση ! Μην ξαχνάτε ότι από την ΓΣΕΕ  έχει περάσει  η ΠΟΠΗ  του Τσουκάτου !
Υπάρχουν πολλά κρυφά ραντεβού με βιομήχανους και επιχειρηματίες στις ατζέντες  της ΓΣΕΕ ,στα δια χειρός Βαράγκη έπιπλα  των χλιδογραφείων  του νεοκλασικού της  Πατησίων , που ενίοτε άπλωναν και τις λαδόκολες οι "σαλωνάτοι" πλέον εργατοπατέρες καθώς …τις "αλωνάτες" συνήθειες δύσκολα τις έκοβαν, έστω και αν από την λίγδα μπήκαν στην χλίδα. Μέσω της λίγδας...
( Παρενθετικά, υπήρχε και ανέκδοτο στο ΠΑΣΟΚ για πρώην γνωστό εργατοπατέρα και μετέπειτα πολιτικό, που ως «μαμάκιας»  όταν έτρωγε λαδωνόταν στο παντελόνι …και προσερχόταν σε συνεδριάσεις με δύο τρείς λαδιές  στο παντελόνι …μέχρι να γυρίσει σπίτι να του το αλλάξει η μαμά)
Για να μην σας ζαλίζουμε …είναι γνωστά τα ινστιτούτα ή μπίζνες ακόμα και τα πλαστά τιμολόγια στην ΓΣΕΕ …οι συγγενικές και κουμπαρικές σχέσεις , και εν γένει η λειτουργία του συστήματος κολλητιλίκι και χρήμα …στον  συνδικαλισμό.
Το 2008 στην εξέγερση του Δεκέμβρη …ανάμεσα στους στόχους των καταλήψεων  μπαίνει και το κτήριο της ΓΣΕΕ!
Το κτήριο είναι σε κατάληψη για αρκετές μέρες …και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους καταληψίες !
Οι εργατοπατέρες έχουν εγκαταλείψει ατάκτως  το κτήριο, μαζί και οι συμπέθεροι από την Αλβανία που έχουν υπαλληλική σχέση πλέον , έχουν ασφαλίσει τις θωρακισμένες λίμο του συνδικάτου , ενώ οι μισθωμένοι σεκιούριτι δεν πάνε να τα βάλουν με τα παιδιά που είναι μέσα.
Τότε αναλαμβάνει ο Νίκος Φωτόπουλος που είναι νέος συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  να πάει  με μέλη της  ΓΕΝΟΠ να συγκρουστεί με τους καταληψίες . Επιχείρηση που όμως ήταν ανεπιτυχής
Ηταν η εποχή που είχε καλές σχέσεις με την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ της ΓΣΕΕ
Κυβέρνηση ήταν της ΝΔ και  το ΠΑΣΟΚ στο φούλ της Αντιπολίτευσης !  
Βέβαια παρήλθαν οι χρόνοι, το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση … και τότε άρχισαν οι κομματικές εντολές μέσω συνδικαλιστικών «επιταγών»  να βάλουν όλοι ένα χεράκι να περάσουν  μέτρα .
Η ενδοτική  ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ , πότε  με τον χωροφύλακα και πότε με τον αστυνόμο ,κάνει ότι μπορεί να βοηθήσει στους σχεδιασμούς του Γιώργου ! Ανάμεσα σε αυτές τις παλινωδίες ήταν  και η άκυρη πλέον 2 ετής  ΕΓΣΕΕ με τους εργοδότες και τις πενταροδεκάρες αυξήσεις .
Αλλά το μέγα θέμα είναι ο δημόσιος τομέας και συγκεκριμένα η ΔΕΗ ! Οι τράπεζες έχουν εξουδετερωθεί , ο ΟΤΕ επίσης ,από την πώληση επί ΝΔ , ο μόνος δημόσιος τομέας με βιομηχανικό προφίλ και εργασίες είναι η ΔΕΗ .
Ηταν   βασικός στόχοςπάση θυσία, να πέσει . ( Αλλωστε η ΔΕΗ από παλιά έχει δύο κομμάτια .Τους Υπαλλήλους και τους όντως βιομηχανικούς εργάτες στα ορυχεία , στο δίκτυο κλπ ) Έτσι έπρεπε να κεντράρουν πάνω στα ρετιρέ ( όχι ότι δεν υπάρχουν ) ώστε να αποδυναμώσουν την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ . Αλλά έπεσαν πάνω στο Φωτόπουλο που φαίνεται να έχει όντως αντιστάσεις  όχι απλά συντεχνιακές . Αλλωστε κάπως έτσι αποδυναμώθηκαν συνδικάτα όπως  ο ΟΤΕ , οι Τράπεζες κλπ Δηλαδή κάνοντας συντεχνιακό συνδικαλισμό .
Ετσί μπήκε σχέδιο εξόντωσης του. Όχι ότι δεν  υπήρχε θέμα στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και σε πολλά άλλα συνδικάτα με προνόμια και χλιδοσυνδικαλισμό, ατασθαλίες κλπ
Την αρχή την έκαναν με τους κεντρικούς , αν και φιλικούς εργατοπατέρες, τους ανοίξαμε και εμείς τα μάτια , από αυτό το blog με ντοκουμενταρισμένες αποκαλύψεις και απειληθήκαμε  με μηνύσεις, άρσης απορρήτου  και άλλα περίεργα
Τους έβγαλαν στην φόρα πόσα παίρνουν για να έχουν τον "φόβο των Ιουδαίων"  και να φοβούνται μήπως τα χάσουν και να γίνουν καλύτερα παιδιά !
Όμως με τον Φωτόπουλο το πήγαν παραπέρα …έστειλαν το θέμα σε εισαγγελέα μέσω Ρακιτζή.
Βέβαια οι αποκαλύψεις της zougla.gr και του Μάκη ήταν συγκλονιστικές  σχετικά με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ . Πάντως ο Φωτόπουλος  ήταν ο μόνος που πήγε στον ΜΑΚΗ και τηλεοπτικά έβγαλε θέση και αντιπαρατέθηκε . Από τους άλλους λούφαξαν …και του έστειλαν αγωγές !
Σήμερα, πλέον, ο Φωτόπουλος είναι η μόνη συνδικαλιστική φωνή …( σε ηγετικά επίπεδα) που δίνει τόνο στις κινητοποιήσεις. Εξαναγκάζει και τους σχεδόν μόνους (χωρίς συνδικαλιστική στήριξη) ηγετικούς της ΠΑΣΚΕ  στην ΓΣΕΕ να τον ακολουθούν κηρύσσοντας τις απεργίες . Και βέβαια απειλώντας τον με διαγραφή κλπ .
Σαφώς και σαρώνει στην βάση δεκάδων συνδικάτων, ανέργων και  εργαζομένων … και των ΜΜΕ ( που τον θεωρούν άνθρωπο βαρόμετρο για τις συνδικαλιστικές αντιδράσεις στην ΕΛΛΑΔΑ ) που δεν βλέπουν ένα συνδικαλιστικό αγώνα συντεχνίας!
Αρχίζουν και συσπειρώνονται μαζί του και οι συνδικαλιστές ( καθώς η ΓΣΕΕ είναι αντιπροσωπευτική και όχι οργάνωση βάσης ) που του δίνουν την δυνατότητα με  άλλα συνδικαλιστικά στελέχη που απαγκιστρώνονται από τον εργατοπατερισμό …να μπουν δυναμικά και στην  ΓΣΕΕ !
Το συνέδριο της το  ΜΑΡΤΙΟ  του 2013 θα  είναι ένα από τα πιο ιστορικά συνέδρια …από  την ίδρυσή της το 1918 !
Επίσης αν τα πράγματα εξελιχθούν, όπως είναι ,θα είναι και το μοναδικό συνέδριο , χωρίς κομματική εξάρτηση των πλειοψηφικών ρευμάτων των συνδικαλιστικών παρατάξεων , ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…