"Aστακός" η Αθήνα ...περιμένοντας την Μέρκελ !

Ημέρες του 1999, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα ο τότε αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, θα ζήσει αύριο η πρωτεύουσα καθώς ο σχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων έχει ως βασικό πατρόν τα μέτρα που είχαν ληφθεί τότε.
Η επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου θα μεταβάλει την πρωτεύουσα σε φρούριο για ένα 24ωρο, με στόχο να μη δημιουργηθεί κανένα περιστατικό έντασης κοντά σε περιοχή όπου θα βρίσκεται η κ. Μέρκελ.


Πονοκέφαλο προκαλούν στην Αστυνομία οι τρεις συγκεντρώσεις που μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Πλατεία Ομονοίας, την Πλατεία Συντάγματος και έξω από τη γερμανική πρεσβεία.
Η γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Από το Ελευθέριος Βενιζέλος η αυτοκινητοπομπή που θα τη συνοδεύει αναμένεται να κινηθεί μέσω της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού για να φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο. Οπως αναμένεται, για ένα διάστημα αύριο το πρωί η κυκλοφορία στον κλειστό αυτοκινητόδρομο θα είναι προβληματική - δεν είχε γίνει γνωστό αν θα γίνει αποκλεισμός της κυκλοφορίας έως το πέρας της μετακίνησης της κ. Μέρκελ.