Aυτοκτονία σοκ πρωην υπουργού και βουλευτή ...από την λίστα των 36 !

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της αστυνομίας τον Λ. Τζανή βρήκε στις 20.05 η σύζυγός του απαγχονισμένο στο υπόγειο της οικίας του στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.


Ο Λ. Τζανής, ελεγχόταν από το Σ.Δ.Ο.Ε  Θεσσαλονίκης αφού το όνομά του εμφανιζόταν στη λίστα των 36 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες», καθώς υπήρχε ζήτημα αποκρυφθέντων εισοδημάτων.


Μάλιστα την Τρίτη και την Τετάρτη είχε προγραμματισμένο ραντεβού με το Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης για το εν λόγω θέμα. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, εμφανιζόταν ανήσυχος για τις εξελίξεις, ωστόσο η υπόθεσή του δεν χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα σοβαρή.
Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς είχε εκφράσει σε τουλάχιστον δύο φιλικά του πρόσωπα την πρόθεσή του.
«Δεν μπορώ, δεν αντέχω να διασυρθεί το όνομα μου άδικα για δεύτερη φορά. Θα δώσω τέλος στη ζωή μου» φέρεται να είχε πει σε φιλικό του πρόσωπο την περασμένη Παρασκευή, ενώ στην προσπάθεια του τελευταίου να τον αποτρέψει, του είπε: «Μην λες ανοησίες. Θα έρθω από τον Βόλο το Σαββατοκύριακο να τα πούμε».
«Δεν θα με προλάβεις» απάντησε ο Λ. Τζανής. «Να προσέχετε τα παιδιά μου».
Αλλά και το μεσημέρι της Πέμπτης, πριν απαγχονιστεί στο υπόγειο του σπιτιού του, ο πρώην υφυπουργός κάλεσε στενό του φίλο στον οποίο επίσης εκμυστηρεύτηκε ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει.
«Δεν αντέχω. Θα αυτοκτονήσω» φέρεται να είπε σε φίλο του, ζητώντας του να προσέχει τη σύζυγο και τα παιδιά του.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=227625