Πάρτι ρωμαϊκών οργίων από τοπικό κυβερνήτη στην περιοχή της Ρώμης


Ρε πως φυτρώνουν οι Μπερλουσκόνιδες  στην γείτονα χώρα! Μήπως σας θυμίζει κάτι και από το πάρτι στο Αβέρωφ !
Eνα ακόμη σκάνδαλο κλονίζει τον πολιτικό βίο της Ιταλίας. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στον ιταλικό και ξένο Τύπο, παρουσιάζουν τοπικούς άρχοντες να συμμετέχουν σε ένα ξέφρενο «τόνγκα» πάρτι, ντυμένοι με ρωμαϊκές χλαμύδες και τηβέννους, ταΐζοντας ο ένας τον άλλον σταφύλια και πίνοντας κρασί από αμφορείς.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών, που λήφθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010, συνέπεσε με την αποκάλυψη κατηγοριών για υπεξαίρεση περίπου 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι αποκαλύψεις απειλούν να ρίξουν την τοπική κυβέρνηση της περιφέρειας του Λάτσιο, η οποία περιλαμβάνει και τη Ρώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες το πάρτι διοργανώθηκε από τον 32χρονο Κάρλο ντε Ρομάνις, μέλος του Λαού της Ελευθερίας και τοπικό αξιωματούχο της περιφέρειας του Λάτσιο, με αφορμή την εκλογική του νίκη και την επιστροφή του στη Ρώμη έπειτα από οκτώ χρόνια που είχε περάσει ως βοηθός στο πλευρό ενός ιταλού ευρωβουλευτή.

Αν και ο Ρομάνις υποστηρίζει ότι πλήρωσε το πλουσιοπάροχο πάρτι με δικά του χρήματα, οι φωτογραφίες έχουν προκαλέσει την οργή πολλών Ιταλών. Σε μία χώρα, όπου ο μέσος μισθός υπολογίζεται στα 1.200 ευρώ τον μήνα, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Λάτσιο βγάζουν περίπου 13.000 ευρώ τον μήνα, εκτός των επιδομάτων που λαμβάνουν.