Εισαγγελικές παραγγελίες ..για τις διαρροές σε ΜΜΕ των 36 βουλευτών και της δικογραφίας για τους πρώην υπουργούς

Αντι να ψάχνουν ποιοι είναι οι βουλευτές και γενικά οι πολιτικοί που εμπλέκονται  η υπάρχουν υπόνοιες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράνομο πλουτισμό ...ψάχνουν να βρουν πως έφθασαν στα ΜΜΕ οι αποκαλύψεις  Ήμαρτον Δείτε θέμα


Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσε η δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης λίστας με τα ονόματα πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου.
Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή σε κυριακάτικη εφημερίδα, στοιχείων της δικογραφίας στην οποία ενεπλάκησαν τα ονόματα των πολιτικών Β. Μειμαράκη, Μ. Λιάπη και Γ. Βουλγαράκη διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
Η έρευνα διατάχθηκε μετά από αναφορά που υπέβαλε ο εμπλεκόμενος στην επιχειρηματική αντιδικία, επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός.
Ο κ. Λιβανός, κτηματομεσίτης, που κατήγγειλε την εμπλοκή των τριών πολιτικών σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, στην αναφορά που υπέβαλε στρέφεται κατά παντός αρμοδίου του ΣΔΟΕ για τη διαρροή της υπόθεσης και εγγράφων της δικογραφίας.
Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης.