Tσίπρας:Η χώρα πτώχευσε από μια διακομματική συμμορία διαπλεκομένων

''Κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού - από άποψη διακομματικής διαπλοκής - σκανδάλου της μεταπολίτευσης'' χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημίας σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση.
Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του Πρωθυπουργού για το ''ουδείς αναμάρτητος που είπε ενώπιον της κας Μέρκελ, σχετικά με το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε επί 3,5 χρόνια'' και ζήτησε επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του κ. Σαμαρά, αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον νομικό του σύμβουλο, Ιωάννη Καρακώστα, να αμείβεται από την εταιρεία Siemens και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου.
Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ''καταστροφικό για την ελληνική οικονομία - σκοινί για να κρεμαστούμε'' το αίτημα της επιμήκυνσης, ενώ εκτίμησε πως πίσω από την πρόταξη της ''ανάπτυξης'' εκ μέρους του κου Σαμαρά, κρύβεται ''η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η πώληση νησιών και οι ειδικές οικονομικές ζώνες των ανασφάλιστων εργαζομένων''.

''Χέρι που σε ταΐζει, δεν το δαγκώνεις''
''Την νομική συμβουλή για τον συμβιβασμό, την έδωσε λογικά στον Αντώνη Σαμαρά ο αρμόδιος νομικός του σύμβουλος, Ι. Καρακώστας, ο οποίος αποκαλύπτεται πως εισέπραττε εμβάσματα απ' το γνωστό παραταμείο της Siemens, με την ίδια μέθοδο που εισέπρατταν οι Μαντέλης, Τσουκάτος, Σκαρπέλης και ο φυγάς κος Καράβελας.
Εγνώριζε ο Πρωθυπουργός ότι ο νομικός του σύμβουλος αμείβονταν απ' τα μαύρα ταμεία της Siemens και ποιος ο ρόλος του νομικού του συμβούλου στον συμβιβασμό; Και τώρα που γνωρίζει ο κος Σαμαράς, θα τον καλύψει;'' αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κος Τσίπρας γενικότερα, υποστήριξε πως ''το σκάνδαλο Siemens φανερώνει πως μαζί τα φάγατε - τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που εναλλάσσεται στην εξουσία απ' την μεταπολίτευση και μετά''. Ο συμβιβασμός αποδεικνύει την παροιμία του λαού ότι ''χέρι που σε ταΐζει, δεν το δαγκώνεις''.
Η χώρα πτώχευσε από μια διακομματική συμμορία διαπλεκομένων
Κι ακόμα περισσότερο, ''δεν υπάρχει σήμερα καμία αμφιβολία, πως τη χώρα πτώχευσε μια διακομματική συμμορία διαπλεκομένων, που αφού ξεκοκάλισε το δημόσιο πλούτο, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, γιατί δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει εξ ονόματος του ελληνικού λαού''.
 http://news247.gr