Απάτες με paysafe είναι εφικτές και πως ?

Επειδή πολύς λόγος γίνεται με απάτες με paysafeκαλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα απλά θέματα και πως λειτουργούν τα onlineσυστήματα αυτών των πληρωμών και μην σας πουλάνε μούφες για μεταξωτές κορδέλες .
Tο σύστημα είναι ελεγχόμενο ως προς την πώληση από την εταιρία που την διαχειρίζεται και κάθε σημείο πώλησης  έχει κωδικό αναγνώρισης από την εταιρία. Όταν γίνει μια αγορά …και εκδοθεί η σχετική ταινία με τον κωδικό και το ποσό…δεν ακυρώνεται . Που σημαίνει ο επαγγελματίας που πουλά μια τέτοια κάρτα προσέχει να του δώσει τα λεφτά ο πελάτης  (πρώτα) και ο πελάτης προσέχει να εκδοθεί επιτόπου η σχετική ταινία και όχι να πάρει μια που έχει εκδοθεί. Κι αυτο γιατί από τη στιγμή που έχει εκδοθεί η σχετική ταινία κωδικού ..είναι δυνατή η χρήση της …αφού απαιτείται μόνο ο κωδικός . Αρα για να γίνει απάτη … ( πού ουδεμία σχέση έχει με ηλεκτρονική απάτη πλην της απλής συμβατικής απάτης ) πρέπει ο επαγγελματίας που την εξέδωσε να είχε πέσει θύμα της αφέλειας του ! Δηλαδή να του είπαν θέλω των 20 ευρώ ( υπάρχουν αν δεν κάνουμε λάθος των 10 , των 20 , των 50 , και των 100 ευρώ …μεγαλύτερο ποσό δεν μπορεί να εκδοθεί ) και μετά να προσποιήθηκαν ότι δεν έχουν χρήματα …να φωτογράφησαν με κινητό η αντέγραψαν τον κωδικό … και στην συνέχεια αυτός να την κράτησε και να την έδωσε σε άλλο πελάτη …που προφανώς όταν πήγε να την χρησιμοποιήσει και του έδινε το σύστημα ότι δεν ισχύει . Αφού την είχαν χρησιμοποιήσει τον κωδικό οι επιτήδειοι. Απάτη της πλάκας μπορεί να θεωρηθεί… Μπορεί κάποιοι επιτήδειοι να έβαλαν στο χέρι με αυτό το κόλπο κάποιους που στάθηκαν αφελείς . 
Οι paysafe συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνδρομές, σε παιχνίδια , σε onlineκαζίνο , συνδρομή σε site, σελίδες στοιχημάτων , κλπ ( Όπως και εκεί έχουν βάσεις δεδομένων πελατών )ή υπηρεσίες όπως κινητής τηλεφωνίας . Αρα η αγορά μπορεί να είναι ανώνυμη η πληρωμή είναι επώνυμη ! Η pay safeδεν χρησιμοποιείται συνήθως για online αγορές αγαθών Αυτά για να ξέρουμε τι αγοράζουμε και τι πουλάμε… Μην σπέρνουμε τον πανικό …και δημιουργούμε προβλήματα στην ανάπτυξη του διαδικτύου κλπ …Με μερικές χοντροκομμένες… απάτες επιτηδείων που οφείλονται κυρίως στην αφέλεια …και όχι σε αετονύχηδες …και ηλεκτρονικά προηγμένους εγκληματίες ! Περισσότερη ενημέρωση, προσοχή, και λιγότερο ηλεκτρονικό παραμύθι !