Στον εισαγγελέα όσοι δεν δήλωσαν εισοδήματα και "πέταξαν" τα λεφτά στο εξωτερικό

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή το αποκαλυπτικό πρωτοδέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και για 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα τρία δισ. ευρώ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.


Την έρευνα θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ που καλείται να διενεργήσει ενδελεχή φορολογικό έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα για όλα τα παραπάνω πρόσωπα καθώς και να εντοπίσει εκείνους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Όπως αποκάλυψε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής 19 Αυγούστου ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης, 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών δεν έκαναν φορολογική δήλωση!

Στο Υπουργείο Οικονομικών έμειναν έκπληκτοι οταν στην σύσκεψη που έγινε με τα κορυφαία στελέχη του ΣΔΟΕ την προηγούμενη εβδομάδα απεκαλύφθη ότι 475 μεγαλοστελεχη τραπεζών με υψηλά εισοδήματα έως 200.000 ευρω δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2009 - 2010 και 2011.  Η αποκάλυψη αυτή εντυπωσίασε τους παριστάμενους καθώς αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να αποκρύπτουν υψηλόβαθμα στελέχη των 5 μεγαλύτερων τραπεζών τέτοιου είδους αποδοχές.   «Μα καλά δεν υπάρχει καθόλου τσίπα πάνω τους . Τι νόμιζαν ότι δεν θα τους βρίσκαμε; Είναι δυνατόν να μην καταθέτει κάποιος δήλωση για 3 χρόνια να πιστεύει ότι θα μείνει στο απυρόβλητο  » ειπώθηκε χαρακτηριστικά . Το ΣΔΟΕ αναμένεται να παραδώσει τα ονόματα των μεγαλοστελεχων αυτά την Δευτέρα στις αρμόδιες ΔΟΥ  με την εντολή να κληθούν το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις και να πληρώσουν αμέσως τους αναλογούντες φόρους και πρόστιμα.
 http://www.protothema.gr/