Σύγχρονο "δουλεμπόριο" ..ανέργων στο κέντρο της Αθήνας

Εταιρεία εκμετάλλευσης άνεργων συμπολιτών μας, η οποία με εκφοβισμούς, τραμπουκισμούς και πρακτικές που θυμίζουν εργασιακό Μεσαίωνα, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, προκύπτει από πορίσματα των ελεγκτικών Αρχών.


Αφορμή για την έρευνα της zougla.gr στάθηκε εξώδικο που εστάλη στα γραφεία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας στις 6 Αυγούστου 2012 για μία ανάρτηση στο blog της Ζούγκλας -που ως γνωστόν φιλοξενεί απόψεις αναγνωστών δίχως την επιμέλεια δημοσιογράφων- και η οποία ενόχλησε την εταιρεία «ΑΛΦΑΛΕΒ Α.Ε.».

Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα πείσει ακόμη και τον πλέον αδαή σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθεί η εν λόγω επιχείρηση. Η εταιρεία «σύγχρονων δουλοπάροικων» έβαζε δεκάδες καταχωρήσεις - αγγελίες σε εφημερίδες και έντυπα ζητώντας στελέχη για θέσεις από γραμματεία έως και διεύθυνση πωλήσεων, εξαπατώντας νέους και όχι μόνο
Σωρεία παραβάσεων

Η zougla.gr επικοινώνησε τόσο με την διοίκηση του ΙΚΑ, όσο και με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η εν λόγω εταιρεία έχει υποπέσει ουκ ολίγες φορές σε ατοπήματα.

Αν και η εταιρεία επικαλείται ότι λειτουργεί εφαρμόζοντας κατά γράμμα τους νόμους που διέπουν το εργασιακό καθεστώς, οι ελεγκτικές Αρχές (ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΣΔΟΕ) αποδεικνύουν το αντίθετο.
 http://www.zougla.gr/