Πως σκότωσαν τον 20χρονο Ιρακινό οι πέντε μαυροντυμένοι δολοφόνοι

«Εσύ, από ποια χώρα είσαι;». Αυτή την ερώτηση έκαναν, πριν τις φονικές επιθέσεις τους σε αλλοδαπούς, οι πέντε μαυροντυμένοι δράστες που σκότωσαν τον 20χρονο Ιρακινό στην οδό Αναξαγόρα 17 στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί του Σαββάτου.

Οι συνεχείς εγκληματικές επιθέσεις αυτού του είδους προβληματίζουν τους αστυνομικούς που φοβούνται κύμα ρατσιστικής βίας από ομάδα αυτόκλητων «εκδικητών» και συγκρίνουν το περιστατικό της οδού Αναξαγόρα, με ανάλογη δολοφονική ενέργεια, πριν απο έναν χρόνο στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ένας νεαρός Ρουμάνος που ξέφυγε προχθές από τα χέρια της ίδιας ομάδας που μαχαίρωσε τον Ιρακινό οι δράστες «με πλησίασαν και με ρώτησαν τάχα ευγενικά από που είμαι. Μόλις τους είπα από την Ρουμανία αρχισαν να με κτυπούν με τα χέρια και με ξύλα. Σε μένα δεν βγάλανε μαχαίρια. Κατόρθωσα να ξεφύγω λίγα μέτρα κι έστριψα σε μια γωνία. Εκεί είδα έναν άλλο άνθρωπο -Μαροκινής καταγωγής- που ήταν μαζί με τον Ιρακινό που σκότωσαν. Μου έδειξε τον τραυματισμένο φίλο του που ήταν αιμόφυρτος πεσμένος στον δρόμο».

Οι δύο νεαροί αλλοδαποί στις καταθέσεις που έδωσαν στην ΕΛΑΣ ελάχιστα διαφώτισαν τις έρευνες. Αναφέρθηκαν «σε πέντε ατομα που φορούσαν μαυρα ρούχα, είχαν κρανη, ήταν σχετικά ψηλοί και μερικοί από αυτούς σωματώδεις.Τα μαχαίρια κρατούσαν οι επιβάτες μόνο μιας από τις μοτοσικλέτες». Χωρίς, πάντως, να μπορέσουν να δώσουν άλλες λεπτομέρειες αφού φέρονται «εντρομοι να προσπαθούν να ξεφύγουν από τους άγνωστους μαυροντυμένους δράστες».