Ψάχνουν μαύρο χρήμα ..σε πρώην υπουργούς βουλευτές , γ.γ υπουργείων νομάρχες κλπ

Ανοίγουν, με εντολή των εισαγγελικών αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες άλλα κυρίως καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Την ίδια ώρα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διεξάγει εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων των 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και καθηγητών Πανεπιστημίου που χρημάτισαν είτε σύμβουλοι υπουργών είτε υπηρέτησαν σε δημόσια θέση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση διαφάνειας που έγινε στη χώρα μας για πολιτικά πρόσωπα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε και σε ποιες περιπτώσεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποτελεί τη μοναδική κατηγορία για πολιτικούς που δεν παραγράφεται. Το ΣΔΟΕ θα πρέπει πάντως να δημοσιοποιήσει σε εύλογο χρόνο τα ευρήματα των ελέγχων αυτών και τα ονόματα των πολιτικών που ενδεχομένως να εμπλέκονται, ώστε να μη διασύρεται συνολικά ο πολιτικός κόσμος.

Hδη δόθηκε εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για τουλάχιστον δύο πρώην υπουργούς, δύο πρώην βουλευτές και μιας νυν βουλευτού, αφού υπήρξαν καταγγελίες για δυσαναλογία ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που παρουσίασαν στο «πόθεν έσχες» τους και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, διεξάγεται έρευνα και σε άλλους τρεις πρώην υπουργούς που θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν τα σπίτια ή τις βίλες, τα εξοχικά, τα σκάφη και τα πολυτελή αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους: «Aν διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχουμε και διαπιστωθεί ότι πράγματι υπήρξε για τα πρόσωπα αυτά αδικαιολόγητος πλουτισμός, τότε θα υπάρξουν σεισμικές αλλαγές στο όλο πολιτικό σύστημα» είπε στο «Βήμα» ανώτατος λειτουργός του ΣΔΟΕ.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προαναγγείλει ότι θα καταθέσουν προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, ή για τη Siemens, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει να συμβεί κάτι τέτοιο λόγω της συμμετοχής του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση. Ετσι, για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα για την τιμωρία όσων οικειοποιήθηκαν δημόσιο χρήμα, αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι στα περιουσιακά στοιχεία χιλίων και πλέον πολιτικών, όσων δηλαδή κατείχαν δημόσια θέση από τη μεταπολίτευση και μετά.
http://www.tovima.gr