Στην φυλακή παπάδες ..από τα Φάρσαλα για υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες !

Προφυλακίστην χθες οι δύο ιερείς από τα Φάρσαλα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό 690.000 ευρώ, από τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012, της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.


Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή και στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Δυο ιερείς στα Φάρσαλα, υπεύθυνοι μισθοδοσίας για τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, κατηγορούνται ότι πλαστογραφούσαν  έγγραφα και εισέπρατταν για λογαριασμό τους μεγάλα ποσά.

Ειδικότερα, καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προ εικοσαημέρου περίπου στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων που έχουν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Μάλιστα σε πρόσφατη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι την 25 Ιουνίου οι δύο  προφυλακισθέντες ιερείς, 36 και 38 ετών αντίστοιχα, αρμόδιοι σε θέματα διαχείρισης μισθοδοσίας των ιερέων της προαναφερόμενης Ιεράς Μητρόπολης κατέθεσαν στην Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων πλαστογραφημένη την από 20-06-2012 εκδοθείσα κατάσταση μισθοδοσίας επιδόματος ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων η οποία εμφάνιζε προβλεπόμενη κρατική δαπάνη αξίας 28.864 ευρώ αντί του ορθού 8.864 ευρώ.
 http://www.protothema.gr/