Ανατροπή και στις κάλπες ...Κάντο όπως στο EURO 2012

Χθες βράδυ οι Ελληνες ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας ...αν και αουτσάιντερ κέρδισαν την Εθνική Ομάδα της Ρωσίας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του EURO 2012
Άνοιξαν από το πρωί οι κάλπες σε όλη την χώρα και οι Έλληνες πολίτες καλούνται για εκλέξουν σε διάστημα ενος μήνα και κάτι κυβέρνηση, που δεν προέκυψε από το αποτέλεσμα των  προηγούμενων εκλογών στις 6 Μαίου .

Πολιτικοί αναλυτές και δημοσκοπικά ευρήματα ...πριν δύο βδομάδες ( καθώς έχουν απαγορευτεί οι ανακοινώσεις εκλογικών δημοσκοπήσεων ) κάνουν λόγο για δύο μονομάχους ...Την συντηρητική δεξιά παράταξη της ΝΔ και τον αριστερό Συνασπισμό κομμάτων και κινημάτων ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν η εκπληξη της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης , όταν για πρώτη φορά ...αναδείχθηκε σε δεύτερη πολιτική δύναμη σε απόσταση αναπνοής απο τους συντηρικούς της δεξιάς παράταξης της ΝΔ. Αφήνοντας πολύ πίσω τους "σοσιαλιστές" του ΠΑΣΟΚ, που μετά από πολλά χρόνια κυριαρχίας τους στον κεντροαριστερό χώρο ...υπέστησαν  δεινή πολιτική ήττα.
Παρά την συνένωση, με μικρότερο πολιτικό κόμμα πρώην διεκδικήτριας της ηγεσίας της ΝΔ Ντόρας Μπακογάννη και αποδεκατισμό, με την μέθοδο των προσχωρήσεων, ακροδεξιάς πτέρυγας των συντηρητικών στην Ελλάδα, το κόμμα της ΝΔ που είναι ο βασικός εκφραστής του μνημονίου των δανειστών της Χώρας, μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μπορεί να κερδίσει με άνεση πρώτη θέση ...ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα παλέψει σκληρά με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση . Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα κομμάτι των αναποφάσιστων  που κυμαίνεται στο 8% θα στραφεί προς τον συνασπισμό της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ προσφέροντας του μια άνετη διαφορά από τη ΝΔ.
Ως προς τα άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσει να μείνει σε διψήφιο ποσοστό ψήφων,  ενώ το παραδοσιακό κομμουνιστικό κόμμα ΚΚΕ παρουσιάζεται να συγκεντρώνει ποσοστά ψήφων που είναι από τα ιστορικά χαμηλά του, στην μεταπολιτευτική περίοδο της Ελλάδας.
Επίσης, εκλέγουν βουλευτές  στη βουλή τα κόμματα Ανεξάρτητοι Ελληνες και ΔΗΜΑΡ που είναι από διασπάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ...αλλά οχι με τα ποσοστά της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης .
Τέλος, γρίφος των εκλογών είναι και πάλι  το κόμμα Χρυσή Αυγή που αυτοαποκαλείται, Εθνικιστικό, ενω χαρακτηρίζεται από άλλους νεοναζιστικό και ως ένα βαθμό γραφικό. Η αυξημένη δύναμη της πρώτης εκλογής του στη Βουλή στις 6 Μαίου και οι συμπεριφορές του αρχηγού του Ν Μιχαλολιάκου, που επίσης έχει στο κόμμα την σύζυγό του ( εξελέγη και αυτή βουλευτής) και την κόρη του ,  και κάποιων, κυρίως νεαρών και εκκεντρικών του στελεχών, που επίσης εξελέγησαν ως βουλευτές, πιστεύεται οτι θα του μειώσουν την δύναμη ( αφού εκτιμάται οτι ψηφίστηκε ως κόμμα για την τιμωρία και τον ευτελισμό τους υπάρχοντος πολιτικού συστήματος) . Επίσης από ένα επεισόδιο με γυναίκες βουλευτές αριστερών κομμάτων σε τηλεοπτικό σταθμό με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος εικάζεται οτι μπορεί και να ενισχυθεί , επειδή πολλοί Έλληνες πολίτες αγανακτισμένοι με το σύνολο του πολιτικού συστήματος ...ικανοποιούνται  από τέτοιες ακραίες και γραφικές συμπεριφορές, κατά των οποιοδήποτε πολιτικών κομμάτων και προσώπων πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια  στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας