Καλόγρια έγραψε βιβλίο υπέρ του αυνανισμού

Η Αμερικανίδα καλόγρια Μάργκαρετ Φάρλεϊ (Margaret Farley), η οποία διδάσκει χριστιανική ηθική στο πανεπιστήμιο Yale, έγραψε ένα βιβλίο με σκοπό να προσεγγίσει από… χριστιανικής πλευράς, τα ζητήματα του αυνανισμού, των ομοφυλοφιλικών σχέσεων και των διαζυγίων.

Σύμφωνα με τους New York Times, τη Δευτέρα το Βατικανό αποκήρυξε το βιβλίο “Just Love: A Framework for Christian Sexual Ethics” (Απλά Αγάπη: ένα Πλαίσιο για τη Χριστιανική Σεξουαλική Ηθική), διότι “δεν συνάδει με την αυθεντική χριστιανική θεολογία”, ενώ προειδοποίησε τους Ρωμαιοκαθολικούς να μην το χρησιμοποιούν.
Η Φάρλεϊ στο βιβλίο της αναφέρει ότι πολλές γυναίκες “έχουν ωφεληθεί πολύ από την αυτο - ικανοποίηση - ίσως όσον αφορά στην ανακάλυψη των δυνατοτήτων τους για ευχαρίστηση - κάτι που πολλές δεν είχαν βιώσει ή γνώριζαν στις συνήθεις σεξουαλικές σχέσεις με τους συζύγους ή τους εραστές τους”.
“Ο αυνανισμός”, καταλήγει η Φάρλεϊ, “στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τις σχέσεις, δεν τις δυσχεραίνει”. Σύμφωνα με την καθολική πεποίθηση ο αυνανισμός είναι μια βαθιά διαταραγμένη πράξη.
 http://www.radar.gr