Σβόμποντα: "Λάθος όλα τα μέτρα της Τρόικας στην Ελλάδα"

Λάθος" χαρακτηρίζει τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από την Τρόικα ο πρόεδρος της ομάδας Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλά από τα μέτρα για την Ελλάδα συνέβαλαν στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.
"Συνεπώς, αυτό που μπορούμε να μάθουμε από αυτό είναι ότι η τρόικα, όπως την έχουμε αντιληφθεί και όπως λειτουργεί, πολύ συχνά δεν ήταν βοηθητική", πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο κ. Σβόμποντα είπε:
"Οι Έλληνες ψηφοφόροι ψήφισαν με τέτοιο τρόπο ώστε να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη και να έχουν σταθερή κυβέρνηση".
Σημείωσε ωστόσο ότι η ισχυρή ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή σε κοινωνικά θέματα. Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος έχει μεταβεί στην Ελλάδα, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και άλλοι αξιωματούχοι δεν επισκέφθηκαν τη χώρα για να δουν τις συνθήκες φτώχειας του λαού.
 http://news247.gr/