"The Week" Yπάρχει και ένας λογικός πολιτικός στην Ελλάδα ! Ο Τσίπρας

 "Ο αριστερός ηγέτης έχει κάνει τις αγορές να ανησυχούν αλλά το κάλεσμά του να δοθεί στην Ελλάδα ένας ρεαλιστικός τρόπος για να μείνει στο ευρώ είναι λογικό", σχολιάζει ο Richard Ehrman στη στήλη του για το "The Week".

Μόνος του ανάμεσα σε κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες, η δύναμη του Τσίπρα είναι ότι είναι προετοιμασμένος να πει δύο βασικές αλήθειες:
*Πρώτον, ότι εάν η ΕΕ θέλει πραγματικά να σπρώξει την Ελλάδα εκτός ευρώ, θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό αν όχι χρόνια από το να το αφήνει για την τελευταία στιγμή.
*Δεύτερον, ότι αυτό που απαιτούν είναι οικονομικά και πολιτικά αδύνατο και δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε για το αντίθετο".
Παράλληλα, σημειώνει πως όπως ο ίδιος ο Τσίπρας επισημαίνει αν αντιμετωπίσουμε τις νέες εκλογές ως ένα δημοψήφισμα, το ερώτημα δεν θα είναι εάν η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ.
"Με το ενιαίο νόμισμα στην παρούσα εύθραυστη κατάσταση, θα μπορούσε πολύ εύκολα το ερώτημα να γίνει κατά πόσο η ίδια η ευρωζώνη επιβιώνει.
Θέλει πραγματικά η υπόλοιπη Ευρώπη να αποφασίσει για κάτι τέτοιο η Ελλάδα;
Όλοι γνωρίζουν ότι οι βασικές αρχές δεν θα έχουν αλλάξει και θα υπάρξει μόνο μια άλλη κρίση, πιθανώς μεγαλύτερη".
"Υπό αυτό το πρίσμα, η απαίτηση του Τσίπρα πως η ΕΕ θα πρέπει να τους βοηθήσει με έναν ρεαλιστικό τρόπο ώστε να παραμείνουν στο ευρώ ξαφνικά αρχίζει να βγάζει νόημα", καταλήγει.
 http://news247.gr/