Άρχισαν να συλλαμβάνουν bloggers !


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δημοσιογράφος από την Θράκη έχει προσαχθεί σε ανάκριση σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου, νωρίς το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φερόμενος ως διαχειριστής τηςPiazza del Popolo, γιατί την Κυριακή των εκλογών δημοσίευσε exit polls μέσα από το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Να σημειωθεί πως ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, παρήγγειλε προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, να διεξάγει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί αξιόποινη πράξη, και ειδικά αυτή της παράβασης της εκλογικής νομοθεσίας, με την δημοσίευση των exit polls από τα blogs.
Η προκαταρτική έρευνα αφορά τέσσερα blogs και όχι δύο όπως αρχικά είχε λεχθεί, ανάμεσα τους και η Piazza del Popolo. Η εντολή προς τον κ. Μακρή για διεξαγωγή έρευνας δόθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, αποτελέσματα exit poll μπορούν να γνωστοποιηθούν μετά το κλείσιμο της κάλπης. Στη νομοθεσία πάντως αναφέρεται ότι η δημοσίευση των exit polls απαγορεύεται στα ΜΜΕ, όχι όμως σταblogs.