ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ "Ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ποτέ"


Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί ένα δερματόδετο βιβλίο του 5ου αιώνα το οποίο ανακαλύφθηκε μόλις 12 χρόνια πριν και το οποίο σύμφωνα με το Ιράν, ακυρώνει το Χριστιανισμό και επιβεβαιώνει ότι η μόνη πραγματική θρησκεία είναι αυτή του Ισλάμ όπως δημοσιεύει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ιρανικό Τύπο, το βιβλίο το οποίο είναι γραμμένο σε δέρμα ζώου, υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ποτέ δεν σταυρώθηκε και ότι ο ίδιος προέβλεψε την έλευση του Μωάμεθ.
Γραμμένο στην αρχαία Συριακή, μία διάλεκτο της Αραμαϊκής, το Ευαγγέλιο που ανακαλύφθηκε, προβλέπει ακόμη και τον ερχομό του τελευταίου ισλαμικού μεσσία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι μια αυθεντική εκδοχή του Ευαγγελίου του μαθητή του Ιησού, του Βαρνάβα ενώ ο Ιρανικός Τύπος ισχυρίστηκε ότι το περιεχόμενό του θα προκαλέσει την πτώση του Χριστιανισμού αποδεικνύοντας ότι το Ισλάμ είναι η τελική και δίκαιη θρησκεία.
To ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Basij Press ισχυρίζεται ότι το κεφάλαιο 41 του Ευαγγελίου λέει ότι "ο Θεός κρύφτηκε ως Αρχάγγελος Μιχαήλ, πέταξε τον Αδάμ και την Εύα έξω από τον Παράδεισο και όταν ο Αδάμ γύρισε, παρατήρησε ότι στην κορυφή της πύλης του παραδείσου ήταν γραμμένη η φράση "Λα έλα Αλλάχ" που σημαίνει ότι ο Αλλάχ είναι ο μοναδικός Θεός και ο Μωάμεθ ο προφήτης του".
Οι τουρκικές Αρχές βρήκαν το κείμενο το 2000 σε μια επιχείρηση καταστολής μιας συμμορίας η οποία είχε κατηγορηθεί για παράνομες ανασκαφές και τοποθέτηση εκρηκτικών.
Ο ενθουσιασμός με το εύρημα ήρθε φέτος το Φεβρουάριο όταν αναφέρθηκε ότι το Βατικανό έστειλε επίσημο αίτημα να δει το βιβλίο.
Δεν είναι γνωστό αν το αίτημα όντως έγινε.
Οι ρίζες του βιβλίου είναι άγνωστες αλλά το nationalturk.com μετέδωσε ότι κρατήθηκε στο Παλάτι Δικαιοσύνης στην Άγκυρα και μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μουσείο Εθνογραφίας της πόλης.
Το άρθρο του Basij ισχυρίζεται ότι η ανακάλυψη είναι τόσο μεγάλη που θα ταρακουνήσει την παγκόσμια πολιτική σκηνή.
"Η ανακάλυψη της αυθεντικής Βίβλου του Βαρνάβα θα υπονομεύσει τώρα τη Χριστιανική Εκκλησία και τους εκπροσώπους της και θα φέρει την επανάσταση στη θρησκευτική πίστη σε όλο τον κόσμο" γράφει χαρακτηριστικά.
"Το πιο χαρακτηριστικό γεγονός, ωστόσο, είναι ότι αυτή η Βίβλος προέβλεψε την έλευση του Προφήτη Μωάμεθ και πιστοποίησε τη θρησκεία του Ισλάμ".
Παρόλο που οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι το κείμενο είναι γνήσιο, άλλοι μελετητές αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά του. 
Ο Έρικ Στάκελμπεκ (Erick Stakelbeck), ένας αναλυτής που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας και σχολαστικός παρατηρητής των υποθέσεων σχετικών με το Ιράν, είπε στο wnd.com ότι "το Ιρανικό καθεστώς δεσμεύεται με την εξάλειψη του Χριστιανισμού με κάθε τρόπο ακόμα και αν αυτό σημαίνει να εκτελούν όσους γίνονται Χριστιανοί, να καίνε Βίβλους ή να κάνουν επιδρομές σε υπόγειες εκκλησίες".
Ο Φιλ Λώλερ (Phil Lawler), από την πλευρά του, ο οποίος γράφει στην ιστοσελίδα της "Καθολικής Κουλτούρας", περιέγραψε αυτόν τον ισχυρισμό ως μια "γελοία Ιρανική πρόκληση στο Χριστιανισμό".