Τζίρος 35 δισ. ευρώ από τους «φιλάθλους χωρίς σύνορα»

Το εκπληκτικό ποσό των 35 δισ. ευρώ τον χρόνο ξοδεύουν για την υποστήριξη ποδοσφαιρικών ομάδων του εξωτερικού οι αποκαλούμενοι «φίλαθλοι χωρίς σύνορα», όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έκθεσης της MasterCard και του European Business School.


Σε αυτή γίνεται αναφορά σε μια  νέα και συνεχώς αυξανόμενη ομάδα φίλων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι είτε ταξιδεύοντας στο εξωτερικό για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα, είτε πληρώνοντας τα συνδρομητικά κανάλια και αγοράζοντας διάφορα αντικείμενα με το λογότυπο της ομάδας, δαπανούν συνολικά κάθε χρόνο ποσό ικανό να χρηματοδοτήσει την κατασκευή 100 γηπέδων σαν το Allianz Arena, ή την αγορά 372 παικτών σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή 562 παικτών σαν τον Φερνάντο Τόρες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων πιστών φίλων του ποδοσφαίρου (υπολογίζονται σε 41 εκατομμύρια)  προσδιορίζονται ως «φίλαθλοι χωρίς σύνορα», με τη Μπαρτσελόνα να έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους (29%) και να ακολουθείται από τη Ρεάλ Μαδρίτης (10%) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (8%).
 http://www.protothema.gr/