Ένοπλος απολυμένος εργάτης συνεχίζει να κρατά ομήρους σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας περίπου 60 χρονών με μια καραμπίνα στο χέρι μπήκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI Plc στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ένας από τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου και ένας εργαζόμενος.


Οι τραυματίες κατάφεραν να βγουν έξω και να καλέσουν σε... βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ο συνιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.

Στη συνέχεια ο δράστης, ο οποίος είχε απολυθεί από την επιχείρηση, ταμπουρώθηκε στο εργοστάσιο και κρατάει ομήρους 2 άτομα και ζητά να τον πάρουν πίσω στη δουλειά. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, διαπραγματευτές και ψυχολόγοι και προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας ο δράστης πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας αστυνομικός.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν από πλαϊνή πόρτα δύο γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στον χώρο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ως δράστης φέρεται ένας 60χρονος, πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος είχε απολυθεί πριν από 8 μήνες από το εργοστάσιο και του οφείλονται δεδουλευμένα, ενώ του είχαν υποσχεθεί ότι θα τον επαναπροσλάβουν. Πήγε σήμερα λένε, αποφασισμένος να ζητήσει ή να επαναπροσληφθεί ή να του δώσουν όσα του χρωστούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής Παντελή Μαγαλιό, εργαζόταν για πάνω από 10 χρόνια στο εργοστάσιο και οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν.
 http://alexpolisonline.blogspot.com/