Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Αισθητή άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία την Πέμπτη 15/3, ξεπερνώντας σε αρκετές περιοχές τους 17 βαθμούς Κελσίου. Έτσι οι πέντε υψηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι οι εξής: Σπάρτη 19 βαθμοί, Τρίκαλα 18.1 19 βαθμοί, Ζίτσα Ιωαννίνων και Αγρίνιο 17.8 19 βαθμοί και Πύργος 17.7 19 βαθμοί.



Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και βόρεια Κρήτη περιμένουμε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στο Σαρωνικό θα στραφούν σε νότιους ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
http://meteo.gr/