Η πρώτη συνέντευξη του γνωστού hacker DeLiRiUm στο SecNews

Το SecNews σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ παρουσιάζει το άρθρο που σας είχε προαναγγείλει εδώ και μερικές ημέρες. Συνεργάτες της συντακτικής ομάδας κατόρθωσαν να συναντήσουν τον γνωστό Έλληνα Hacker DeLiRiUm λίγες ημέρες μετά την σύλληψή του από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια των νοτίων προαστίων. Οι συντάκτες συνάντησαν ένα φυσιολογικό, σοβαρό (σε αντίθεση με πολλούς συνομηλίκους του) παιδί 17 ετών, με μακριά μαλλιά, που τίποτα δεν «πρόδιδε» οτι είναι ο «μάγος των υπολογιστών» που έχει πραγματοποιήσει hacking εναντίον εταιρειών, κυβερνητικών ιστοσελίδων <…>
και οργανισμών. Εκτός από την σοβαρότητα και την δομημένη σκέψη που τον διακρίνει, διαθέτει και «ιδιαίτερη πέραση» όπως διαπιστώσαμε στο γυναικείο φύλλο, μιας και ακόμα και την στιγμή της συνάντησής μας ήταν συνοδευόμενος από δυο φίλες-θαυμάστριές του (!).
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν ειλικρινής και ευθύς στις απαντήσεις του διατηρώντας την σοβαρότητά του.  Στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δηλώσεις του ο Έλληνας hacker  αναλύει τις μεθόδους απόκρυψης που χρησιμοποιεί, δίνει κάποια στοιχεία για την καθημερινή του ζωή και τα ενδιαφέροντά του ενώ αναλύει για ποιόν ακριβώς λόγο και πως συνελήφθη. Υποστηρίζει οτι δεν σχετίζεται με το σύνολο των επιθέσεων που του καταλογίζουν, ενώ δίνει συμβουλές για τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων τους.
http://www.secnews.gr/archives/40291