Ανοίγουν πόλεμο σε blog και site μέσω της ΕΡΤ..ζητώντας άρση απορρήτου !

Δεν υπάρχει αυτά γίνονται μόνο στο ΙΡΑΝ  και στην  Κίνα !
Γιατί δεν μηνύουν και την google αφού τρέχει σαν περιεχόμενο.. εκεί  και σαν εικόνα ! Άρχισαν τα γνωστά το blog me που οι Αμερικάνοι μας έβαλαν στην black list των χωρών που διώκουν το ιντερνετ , αναφέροντας επί λέξη, στο σχετικό απόσπασμα του υπουργείου  εξωτερικών σε σχετική έκθεση, ότι διώκουν ποινικά blog που σατίριζαν ένα τηλεοπτικό προφήτη!!!


"Νομικά εναντίον 18 blogs και sites θα κινηθεί η ΕΡΤ, μετά από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου. Παράλληλα θα στραφεί και κατά των συγγραφέων των κειμένων που αναρτήθηκαν , από τα οποία η ΕΡΤ θεωρεί οτι υπέστη ζημιά η εικόνα της λόγω της αναπαραγωγής ψεύτικης είδησης από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. 

Αφορμή αποτέλεσε το μοντάζ που έγινε σε απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, με παρουσιάστρια την 'Ελλη Στάη, στις 27 Οκτωβρίου, κατά τη Σύνοδο Κορυφής. Ειδικότερα, ως προϊόν μοντάζ εμφανίστηκε ένα σούπερ (τίτλος της είδησης) που έγραφε "Όλη η αλήθεια για το πέος"...
, ενώ το πραγματικό σούπερ που μετέδωσε η ΝΕΤ ήταν "Όλη η αλήθεια για το χρέος".Η ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, ζητά να γνωστοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία των υπευθύνων των blogs και sites, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης όρισε τον Βασίλη Μπίτση, γενικό διευθυντή Ενημέρωσης και τον Γιώργο Κογιάννη, διευθυντή Ειδήσεων.

Σε απάντηση στην απόφαση της ΕΡΤ, ένα από τα ιστολόγια κατά τα οποία στρέφεται η δημόσια τηλέοραση, το Πρέζα TV αναφέρει : " Το Πρέζα TV δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία και από την πρώτη κιόλας στιγμή είπε δημόσια πως είναι ψεύτική και προϊόν photoshop. Παρόλο που στο ίδιο δημοσίευμα έχουμε και link με την ανακοίνωση της ΕΡΤ, το Δ.Σ. της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε να μας κάνει μήνυση!". Το blog υπενθυμίζει μάλιστα στην ανακοίνωσή του ότι "η μήνυση έρχεται λίγες ημέρες πριν την αλλαγή απορρήτου της google και λίγες ημέρες πριν πάει το νομοσχέδιο για τα blogs στην ελληνική βουλή, με το οποίο θα καταργείται και επίσημα η ανωνυμία, ακόμη και για πλημμεληματικού χαρακτήρα παραπτώματα".

TA BLOGS : Στρέφεται κατά: www.iefimerida.gr,
thwgreekz.com,
 www.apospasma.gr,
 nonnews.blogspot.com,
 armagedonnews.blogspot.com,
axinosp.blogspot. com,
www.kentrinews.gr,
www.parapolitika.gr,
www.arxotagos.gr,
www.arpaktiko.org,
 prezatv.blogspot.com,
www.inews.gr,
pamelouketo.blogspot.com,
www.antinews.gr,
 fimotro.blogspot.com,
 ola-e-tipota.blogspot.com,
tromaktiko.blogspot.com και www.zougla.gr."