Θεατρο σκιων με τον βουλευτη και τις καταθεσεις...

Σε κακόγουστο αστείο και κακής ποιότητας σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση με τον βουλευτή που «πιάστηκε στα πράσα» να διαθέτει ένα εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό του εξωτερικού.
Κατά τη μαρτυρία του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ Παν. Νικολούδη, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ένας βουλευτής μετέφερε το 2011 το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ εκτός Ελλάδος, ενέργεια νόμιμη αλλά ουδόλως ηθική σε εποχές βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ομάδα βουλευτών απαίτησε την αποκάλυψη του ονόματος του ή της βουλευτή αλλά για λόγους ανεξήγητους η Βουλή και το προεδρείο της σιωπούν ακόμη, προκαλώντας έτσι την κοινή γνώμη αλλά και εκθέτοντας το σύνολο των εκπροσώπων στο Κοινοβούλιο, αφού όλοι είναι εν δυνάμει πολιτικά και ηθικά ένοχοι, όσο το όνομα παραμένει κρυφό.

Ήδη κορυφώνεται η «ονοματολογία», ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, και ορισμένοι βουλευτές όπως η Άννα Νταλάρα κάλεσε επίσημα τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο να προχωρήσει στην αποκάλυψη του ονόματος, απειλώντας μάλιστα να καταθέσει μηνύσεις σε όποιους διακινούν το όνομά της σε αυτήν την υπόθεση. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, επιστολή απέστειλε και η Μιλένα Αποστολάκη.

Τουλάχιστον τρία ονόματα βουλευτών έχουν διακινηθεί μετ’ επιτάσεως, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν διασταυρωμένα στοιχεία ενοχής.
 από zougla.gr και  petraskandalou.blogspot.com