Ιερές διασυνδέσεις του Αρχιμανδρίτη...

Δίχτυ «προστασίας», διά μέσω προσωπικών επαφών και σχέσεων με πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, δικαστές και εισαγγελείς, έχει δημιουργήσει ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας.
Αυτό καταγγέλλουν πρόσωπα τα οποία έχουν ζήσει εκ των έσω την κατάσταση που επικρατεί στο Γηροκομείο Αθηνών, με τους 150 απλήρωτους εργαζομένους, τους παραμελημένους τροφίμους, τα υπέρογκα χρέη προς το Δημόσιο (και όχι μόνο) και τα «λεηλατημένα» κληροδοτήματα. 
 
Ποιοι τον καλύπτουν;  
 
Από τη δημοσιογραφική έρευνα του παρελθόντος έχουν αποκαλυφθεί οι αγαστές σχέσεις του κ. Μπούμπα με τους πρωταγωνιστές της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Άλλωστε και ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης τις διέδιδε μέσω του εντύπου που εξέδιδε το Γηροκομείο Αθηνών. Σε αυτό απαθανάτιζε όλες τις επισκέψεις πολιτικών από όλους τους χώρους στο ευαγές ίδρυμα.
Γνωστές επίσης είναι οι στενές σχέσεις της διοίκησης του Γηροκομείου με τον Γιάννο Παπαντωνίου αλλά και τον Γιακουμάτο και την περίφημη ρύθμισή του για τις οφειλές του Ιδρύματος προς το Ι.Κ.Α..
Αυτό είναι το ένα σκέλος της υπόθεσης. Το πολιτικό, που ίσως εξηγεί -σύμφωνα με πηγές από την καρδιά του Γηροκομείου- το γεγονός ότι η επίσημη Πολιτεία «κωφεύει» εδώ και χρόνια στο θέμα του Γηροκομείου.
Μισθώνει ακίνητα και ο γιος του πρώην προέδρου του ΑΠ
Ωστόσο, από στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr προκύπτει σαφής διασύνδεση του Γηροκομείου και κατ’ επέκταση του προέδρου του, Προκόπιου Μπούμπα, με πρόσωπα τα οποία κινούνται στους κόλπους της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει από την κατάσταση χρεώσεων ενοικιαστών του Γηροκομείου, ότι ένα από τα μισθώματα του Ιδρύματος ενοικιάζεται από τον δικηγόρο Φαίδωνα Κεδίκογλου. Πρόκειται για το γραφείο στη Σόλωνος, εμβαδού 114 τετραγωνικών, για το οποίο ο δικηγόρος καταβάλλει ενοίκιο ύψους 1.100 ευρώ μηνιαίως.
Είναι επίσης γνωστό ότι ο Φαίδων Κεδίκογλου είναι γιος του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε με περιπετειώδη τρόπο.
Ο κ. Κεδίκογλου είχε μπει στο «στόχαστρο» και για το «πόθεν έσχες» του γιου του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1998, όταν ήταν ακόμη φοιτητής, εμφάνιζε τα εισοδήματά του σε 28.090 ευρώ, στα 21 του εμφάνισε εισοδήματα 132.061 ευρώ, ενώ την τριετία 1999-2001 είχε δηλώσει 205.515 ευρώ ως ποσά απαλλασσόμενα από φόρο. «Πώς ένας φοιτητής απέκτησε τόσες γνώσεις περί του χρηματιστηριακού παιγνίου; Και, κυρίως, πού βρήκε το κεφάλαιο να ξεκινήσει τις επενδύσεις του;» είχε διερωτηθεί τότε ο γενικός γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.
Στον αντίποδα, ο πρώην πρόεδρος του Α.Π. είχε απαντήσει ότι «τα εισοδήματα του γιου μου, που δηλώθηκαν νόμιμα, προέρχονται από την εκμετάλλευση επαγγελματικού σκάφους, από μισθώματα και από κέρδη από το Χρηματιστήριο».