Το κράτος και υπουργεία ήταν "πελάτες" των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης

Ο αρχηγός της σπείρας του Θερμαϊκού και αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής τοκογλυφίας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα μετά τον περιώνυμο Γούκο, ο Μάρκος Καραμπέρης, ήταν και παρέμεινε «παιδί» της Γαλάζιας Πολυκατοικίας του ελληνικού βορά. Με τις διασυνδέσεις και τα «κονέ» στην πολιτική πιάτσα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να ανακαλύψει τις διόδους για να νοικιάσει τα ακίνητά του.
Άλλωστε το κέρδος του από την τοκογλυφία, εκτός από τα μετρητά, ήταν και η απόκτηση ακινήτων δια της μεθόδου της προσημείωσης στην οποία κατέληγαν τα θύματα του.
 Έτσι νοίκιασε από το 2004, επί κυβερνήσεως Καραμανλή έως και σήμερα, τρία ακίνητα του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ένα (διπλό για την ακρίβεια) στεγάζει στο κέντρο της πόλης την ΔΕΚ ( «Διαπεριφερειακό Κέντρο Ελέγχου) αλλά και την Δ. ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με ένα τίμημα που αγγίζει τα 21.000 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα νοικιάζει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ακίνητο όπου στεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης με ένα τίμημα που αγγίζει τα 8.000 ευρώ τον μήνα. Αν κανείς κάνει την πρόσθεση θα καταλήξει στο ποσό των 30.000 ευρώ τον μήνα ή 360.000 ευρώ τον χρόνο.
 http://www.zougla.gr/