Πρόσωπο "σκιά" της εξουσίας παρενοχλούσε το έργο των οικονομικών εισαγγελέων !

Το άτομο το οποίο παρενοχλούσε συστηματικά τους δύο εισαγγελείς, δια της μεθόδου της καθημερινής παρέμβασης εν είδη … «προειδοποιήσεων» είναι κατά τον ανώτερο δικαστικό λειτουργό έχει άμεση επαγγελματική σχέση με τους ελεγκτικούς νομικούς κύκλους, η δε παρουσία του στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι τωρινή.
Η σχέση του με την πρώην και την σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι καλή . Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πώς το πρόσωπο αυτό είχε επιλεγεί στο παρελθόν προκειμένου να ενταχθεί στο «επιτελείο» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Με λίγα λόγια δεν ήταν απλώς μία «μετεγγραφή» τεχνοκρατικού και μόνον επιπέδου αλλά μία προσωπική επιλογή.

Το άτομο αυτό, όπως είχε ήδη προ καιρού ειπωθεί, ήταν ο παράγων όστις σε τακτά χρονικά διαστήματα «ενημέρωνε» τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς για την πορεία του νέου νομοσχεδίου το οποίο ετοίμαζε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και που αφορούσε άμεσα την λειτουργία του θεσμού των οικονομικών εισαγγελέων, έναν θεσμό που είχε ζωή μόλις 7 μηνών και όπως είχε μέχρι τούδε διαφανεί, λειτουργούσε σωστά και πάντως καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον ελεγκτικό θεσμό του κράτους. Οι «επισκέψεις» στον χώρο εργασίας των δύο εισαγγελέων είχε καθαρά προειδοποιητικό χαρακτήρα υπό την έννοια του « Το νομοσχέδιο προχωρά και άρα όσο νούπω θα μας αδειάσετε την γωνιά». Η χρήση της παραπάνω φράσης είναι ενδεικτική προκειμένου να περιγράψει το πνεύμα και το ύφος της επαγγελματικής αυτής και συστηματικής παρενόχλησης.
 http://www.zougla.gr/