Ο Ψωμιάδης έστελνε πελάτες στους τοκογλύφους

H συνομιλία που κατέγραψε η ΕΥΠ
O πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο εκ των βασικών κατηγορουμένων, «αρχηγός» της β’ υποομάδας, Δημήτρης Λαμπάκης. Το «αλισβερίσι» έχει να κάνει με έναν επιχειρηματία-φίλο του Ψωμιάδη, ο οποίος επιθυμεί διακαώς χρήματα. Χρειάζεται, λοιπόν, κάποιον να μεσολαβήσει για να έρθει σε επαφή με τον «τοκογλύφο».


Ποιος καλύτερος από τον πρώην περιφερειάρχη, ο οποίος καλεί από το γραφείο του στην Περιφέρεια τον Λαμπάκη και τον «παρακαλεί» ώστε να «βοηθήσει» τον επιχειρηματία.

 Παναγιώτης Ψωμιάδης δίνει το τηλέφωνο του «τοκογλύφου» στον επιχειρηματία και του ζητεί να τον καλέσει εκ μέρους του. Είναι η πρώτη πράξη του δράματος…
Επιχειρηματίας: «Έλα καλησπέρα. Από τον Ψωμιάδη σε παίρνω τηλέφωνο, Περιφερειάρχη. Λοιπόν, μου είπε να συναντηθούμε. Είναι για την υπόθεση του Ιατρίδη θέλει να δανειστεί… Το τηλέφωνό σου ο Παναγιώτης μου το έδωσε…».
Λαμπάκης: «Ας με πάρει ο Παναγιώτης τηλέφωνο, αδελφέ. Δεν θα μιλάμε από εδώ. Από κοντά ό,τι θέλει να μου πει, από κοντά εντάξει; Ρε αγόρι μου, ο Παναγιώτης θα με πάρει τελείωσε».
Στη συνέχεια το τηλέφωνο κλείνει. Έπονται τα καλύτερα…
Ο διάλογος που σοκάρει
Λίγη ώρα αργότερα, το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λαμπάκη ξαναχτυπάει. Το «μηχάνημα» της Ε.Υ.Π. καταγράφει. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι η ιδιαιτέρα του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Λέει: «Από το γραφείο Περιφερειάρχη τηλεφωνώ. Να σας συνδέσω λίγο με τον κύριο Περιφερειάρχη, μισό λεπτάκι παρακαλώ». Στη συνέχεια η υπάλληλος ακούγεται να συνομιλεί με έναν συνάδελφό της. Προσπαθεί να καταλάβει πώς μπορεί να καλέσει ταυτόχρονα, από άλλη γραμμή, τον Νίκο Ιατρίδη. Το θέμα πρέπει να τελειώσει και ο επιχειρηματίας να πάρει το δάνειο από τους «τοκογλύφους».
Δευτερόλεπτα αργότερα, στη γραμμή ακούγεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Απολαύστε τον διάλογο:
Ψωμιάδης: «Αν μπορείς αυτούς, βοήθησέ τους, είναι καλά παιδιά. Ναι είναι, καλά παιδιά, κοιμάσαι μωρέ ακόμη; Δεν είσαι πουθενά σε αυτά τώρα στοιχήματα και έτσι, ε;».
Λαμπάκης: «Ναι; Τι να βοηθήσω, να βοηθήσω. Θα τα πούμε από κοντά, ναι».