Aρχισαν τα όργανα ..και για Παπαδήμο από το γερμανικό Spiegel

Διόλου τιμητικές δεν είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των γερμανικών ΜΜΕ για τα πεπραγμένα και τις προοπτικές της κυβέρνησης Παπαδήμου, με την ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel να κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.


Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι αποτυχημένοι μεταρρυθμιστές της Ελλάδας» το Spiegel Online δημοσίευσε αναλυτική ανταπόκριση του Ferry Batzoglou. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για αθέτηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας προς τους δανειστές της και για κωλυσιεργία στις μεταρρυθμίσεις. «Η μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο έχασε πάρα πολύ γρήγορα και τη λαϊκή εμπιστοσύνη. Διαρκείς διαμάχες παραλύουν το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ακόμη και οι πλέον επείγουσες μεταρρυθμίσεις έχουν "κολλήσει"», επισημαίνεται.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου αντιμετώπισε μεν επιτυχώς δύο σημαντικές προκλήσεις: την εκταμίευση της έκτης δόσης και την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Αλλά έκτοτε όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές (…) είτε δεν έχουν απασχολήσει την κυβέρνηση είτε έχουν κολλήσει», συνεχίζει το δημοσίευμα.
 http://www.newpost.gr/