ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ...ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΙ "ΚΟΜΜΕΝΟΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Λήγουν... σε λίγες ημέρες οι... 146 συμβάσεις δημοσιογράφων της ΕΡΤ που επιλέχτηκαν στις αρχές Ιανουαρίου του 2011.Συμβάσεις... που έγιναν μετά από την επιλογή... φιάσκο μέσω e mail και μέσω "αμφισβητούμενων επιτροπών αξιολόγησης" οι οποίες προκάλεσαν θύελα αντιδράσεων αφού κόπηκαν οι μη αρεστοί από το ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφοι με 12 έως και 20 χρόνια προϋπηρεσία στην ΕΡΤ !

Είναι σίγουρα κατανοητό από την κυβέρνηση Παπαδήμου ότι η ΕΡΤ πρέπει να αποκτήσει πλουραλιστικό χαρακτήρα και όχι στενά κομματικό όπου μέχρι σήμερα έχει...άρα είναι υποχρέωση της πολιτείας να επαναφέρει τους "κομμένους" δημοσιογράφους  μέλη της ΕΣΗΕΑ και
να μην περιοριστεί στην "ΚΑΡΜΠΟΝ" ανανέωση των συμβάσεων ! Θα πρέπει να αρει τις αδικίες και σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ αυτή τη φορά ο Λάμπης Ταγματάρχης να αποδείξει ότι δέν είναι "έρμαιο" των επιλογών ΠΑΣΟΚ...
Πάντως όπως μαθαίνω έχει συζητηθεί να μειωθούν... κατά 50% οι συμβάσεις δημοσιογράφων στην ΕΡΤ όπου δε νοείται πια λόγω ότι ό αριθμός  των συμβασιούχων"στενεύει" να γίνουν επιλογές εκτός μελών της ΕΣΗΕΑ αφού αυτή τη φορά θα βρουν καλά προετοιμασμένη την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ !
Κλείνοντας να επισημάνω ότι στην ΕΣΗΕΑ ή λίστα ανέργων έχει φτάσει... τους 500 συναδέλφους μέσα σε αυτούς και πολλοί επι πολλά χρόνια στην ΕΡΤ!
Κε Ταγματάρχη πρέπει να δώσετε "λύση ΕΣΗΕΑ" αυτή τη φορά στους νέους συμβασιούχους της ΕΡΤ διαφορετικά θα εκθέσετε την πλουραλιστική κυβέρνηση Παπαδήμου !
Ίδωμεν...

Σας ευχαριστώ,


Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός Συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ