Μοιράζουν συγχωροχάρτια στον Εφραίμ και πλήττουν βάναυσα την δικαιοσύνη

Ως ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ, ενώ παρέμβαση στο θέμα έκαναν ο Κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.


Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων «Ρομφαία», ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας με στενούς συνεργάτες του σχολίασε: «Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω».

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ πως σχολιάζει την απόφαση να κριθεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ προφυλακιστέος, εξέφρασε την έκπληξή του και κάνοντας μία δήλωση που χαρακτηρίζεται ως ωμή πολιτική παρέμβαση, είπε: «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι "και οι κρίνοντες, κρίνονται”».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ενώπιον της Βουλής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τη φυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ είπε: «Ποια δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει φυλακή έναν ηγούμενο του Αγίου Όρους και θέλει να απελευθερώσει άμεσα απ’ τις φυλακές βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών;».
http://www.zougla.gr/