Απ το "ρόδα , τσάντα και κοπάνα" ,... τον έρωτα στα πατράγουδα στα καρτέλ των ναρκωτικών !

Διαστάσεις  θρίλερ παίρνει η ιστορία με τα 256 κιλά χασίς και τη σύλληψη του  Φράνκο Αλφόνσο καθώς οι ιρλανδικές αρχές εκτιμούν πως έβγαλαν «λαβράκι»  που θα τους οδηγήσει στα δαιδαλώδη  μονοπάτια της τρομοκρατίας. Άλλωστε, όταν πριν από δεκαπέντε ημέρες ενημέρωναν με κατεπείγοντα σήματα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής για τη συμφωνία μεταφοράς μεγάλης ποσότητας χασίς από την Ελλάδα στη χώρα τους, έκαναν λόγο για μια εγκληματική οργάνωση με μαφιόζικη δομή που εκτιμάται ότι χρηματοδοτεί τον I.R.A.


Ρόδα, τσάντα και κοπάνα»    

      Στις  αρχές της δεκαετίας του 80, ο  νεαρός τότε Αλφόνσο κάνει τα πρώτα  του βήματα στον κινηματογράφο. Το γεγονός ότι είναι ανιψιός του σκηνοθέτη Ομήρου Ευστρατιάδη αποτέλεσε διαβατήριο…. Έτσι, παίρνει μέρος σε κινηματογραφικές παραγωγές δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Σωτήρης Μουστάκας, η Βάνα Μπάρμπα, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, ο Κώστας Τσάκωνας. Μάλιστα κάποιες από αυτές, cult, πλέον ταινίες όπως ο «Ροζ γάτος»,  «Τούβλα» , «Πάππα τούρμπο» «Γρίππη αγάπη μου», «ο κόμης Τσάκωνας και οι δρακουλίνες του». Τη δεκαετία του 90 με το άνοιγμα της ελληνικής τηλεόρασης, πρωταγωνιστεί σε δύο σειρές (1991 και 1994) που θεωρούνταν από τις πιο πετυχημένες. Οι «Εργένηδες» και οι «Αραχτοί και λαιτ» σημείωναν μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης. Εκείνη την εποχή είχε συζητηθεί και η σχέση του με γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια, τις εκπομπές της οποίας σκηνοθετούσε ο θείος του.

      Τα  επόμενα χρόνια βρίσκουν τον Αλφόνσο να κάνει προσπάθειες να αναρριχηθεί στο χώρο του πενταγράμμου. Τελευταία του δουλειά, ήταν το cd με τίτλο «Αυτοκαταστρέφομαι»…

Αξίζει να τονισθεί ότι τον Αύγουστο του 2010, ο Αλφόνσο, συνελήφθη στην εξωτική Αρούμπα  γιατί στις βαλίτσες του, με διπλό πάτο, βρέθηκαν τέσσερα κιλά κοκαίνης. Ένα μήνα αργότερα, τον άφησαν ελεύθερο καθώς το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι μετέφερε εν αγνοία του την κόκα και δεν είχε σχέση με την υπόθεση.  
http://www.protothema.gr/