Συμπαιγνία με χειροπέδες..

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
Σωσίβιο στο περιβόητο «άρθρο 99» ψάχνει, πλέον, ο διευθύνων σύμβουλος του Άλτερ και κατηγορούμενος για το κακουργηματικό αδίκημα της μη υποβολής Φ.Π.Α., ύψους 1.286.010 ευρώ, Κώστας Γιαννίκος.



Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα από την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Ηλία Αναγνωστόπουλου, αλλά και την υπερασπιστική γραμμή που χάραξε ο επιχειρηματίας, απολογούμενος ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και περιέχεται στη δικογραφία που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr.
 Από μια διερευνητική ματιά στο πλούσιο προανακριτικό υλικό προκύπτουν οι εξής ειδήσεις:

1) Ότι οι οφειλές δεν αφορούν τις λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Κώστα Γιαννίκου αλλά μόνο την εταιρεία «Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.», δηλαδή το Άλτερ, του οποίου άλλωστε είναι και νόμιμος εκπρόσωπος.

2) Ότι η εταιρεία δεν προστατεύεται από κανέναν καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχει υπαχθεί σε κανένα νόμο. Ο νέος πραγματογνώμονας ορίστηκε πριν από λίγες ημέρες (πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Καταγή) και φυσικά ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση εξυγίανσης μεταξύ της εταιρείας και των πιστωτών. Φυσικά δεν έχει επικυρωθεί και καμία συμφωνία από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο. Όλα είναι στο «θα».

3) Η φορολογική περίοδος η οποία εξετάζεται στη δικογραφία που συντάχθηκε εκτείνεται χρονικά από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου του 2011. Το ακριβές ποσό είναι 1.136.122 ευρώ στο οποίο υπάρχουν και προσαυξήσεις ύψους 149.887 ευρώ.

4) Της δίωξης προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων εναντίον του Κώστα Γιαννίκου και της «Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε.» η οποία υπεβλήθη στις 8 Νοεμβρίου του 2011 στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στις 17 Νοεμβρίου 2011 η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, κατόπιν παραγγελίας του οποίου και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και η σύλληψη του επιχειρηματία.

5) Η πράξη προσδιορισμού Φ.Π.Α. επιδόθηκε στον Κώστα Γιαννίκο πριν από περίπου 10 ημέρες. Ακολούθησε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων, Κωνσταντίνο Κάρμα. Έτσι εξηγείται και η συνάντηση του Κώστα Γιαννίκου με τον υπουργό Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο.
 etraskandalou.blogspot.com