Πλατφόρμες ..νέων συναλλαγματικών ισοτιμιών για ενδεχόμενη επαναφορά της δραχμής !

Η ICAP Plc προετοιμάζει τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η ICAP, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία παγκοσμίως για χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που έχει αποκαλύψει ότι κάνει τέτοιες προετοιμασίες, όπως και πολλές τράπεζες, κυβερνήσεις και άλλοι «παίκτες» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα παγκοσμίως, των οποίων οι αξιωματούχοι ανησυχούν αρκετά για τη σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διάσπασης της ευρωζώνης.

Η εταιρεία δοκιμάζει τα ηλεκτρονικά της συστήματά που θα επιτρέψουν τη διαπραγμάτευση της δραχμής έναντι ευρώ και δολαρίου, αναφέρουν στελέχη της ICAP, τονίζοντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν προσφάτως ήταν προληπτικά και ότι δεν θα επιβληθούν, παρά μόνο εάν το απαιτούσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Στέλεχος της ICAP, ο Edward Brown, δήλωσε ότι αυτό που επίσπευσε αυτή τη διαδικασία ήταν οι ανησυχίες των πελατών για το τι θα γινόταν εάν μια χώρα έβγαινε από το ευρώ. Οι προετοιμασίες της έχουν επικεντρωθεί στο να προσδιορίσουν τη σχέση μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων.


Πηγή:www.capital.gr