Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

198 Εκ. ευρώ το 2010 για τους 300 και τους υπαλλήλους τους...!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με 500.000 συνανθρώπους μας να έχουν μηδενικό εισόδημα, είναι -αν μην τι άλλο- προκλητικές οι δαπάνες της Βουλής των Ελλήνων για το έτος 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 ο...
αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και αποκάλυψε η ραδιοφωνική εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του Zougla Radio τα έξοδα του ελληνικού Κοινοβουλίου έφτασαν στα 197.888.564,33 ευρώ. Ναι καλά διαβάσατε…


Άλλο ο σεβασμός των θεσμών και την κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και άλλο η καταγραφή των εξόδων και ο προβληματισμός που προκαλούν τα ιλιγγιώδη ποσά. Διαβάστε και αξιολογήστε μόνοι σας τις αμοιβές και τα προνόμια που έχουν οι βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών. Πολιτών που πληρώνουν τη «κρίση», ζουν στην ανέχεια και βλέπουν μισθούς και συντάξεις να εξαϋλώνονται.

Οι αμοιβές των βουλευτών

Οι αποζημιώσεις των βουλευτών για το έτος 2010 ανήλθαν στα 21.853.627 ευρώ, δηλαδή 72.845 ευρώ πήρε έκαστος. Όμως δεν σταματούν εκεί οι αποζημιώσεις. Υπάρχει και αυτή των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής που ανέρχεται στα 5.374.248 ευρώ.

Ύστερα αρχίζουν τα «προνόμια» των εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό. Το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών στοίχισε 8.920.681 ευρώ. Υπάρχει και η οικογενειακή παροχή που δίνεται στους βουλευτές, η οποία έφτασε τις 200.271 ευρώ. Όσο για έξοδα κίνησης, αυτά στοίχισαν μόνο 1.778.623 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που δόθηκε, δηλαδή, στους Έλληνες βουλευτές για την προηγούμενη χρονιά ήταν 38.127.450 ευρώ. 'Έκαστος εισέπραξε (μαζί με τα μπόνους) το ποσό των 127.091 ευρώ. Περίφημα!

Πόσα χρήματα πήραν οι υπάλληλοι της Βουλής

Οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων, αν και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους (εμφανίζονται να είναι από 1.000 μέχρι και 1.300), αμείφθηκαν για το 2010 με το συνολικό ποσό των 36.110.125 ευρώ. Αλλά τα έσοδά τους δεν τελειώνουν εδώ αφού 47.115.331 ευρώ ήταν οι αποζημιώσεις τους για υπερωρίες, για απασχόλησή τους, πέραν του ωραρίου τους σε γραφεία βουλευτών και άλλες λοιπές παροχές.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι εκτός από τους μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής, πληρώνονται και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και ειδικών κατηγοριών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο δημόσιος προϋπολογισμός να επιβαρύνεται με 19.154.654 ευρώ. Μάλλον υπάρχει μεγάλος φόρτο εργασίας στο Κοινοβούλιο και δεν φτάνουν οι μόνιμοι… Αλλιώς δεν εξηγείται…
Οι διάφορες προμήθειες και επιχορηγήσεις

Η συνέχεια της λίστας φέρει στην επιφάνεια αδιευκρίνιστες πληρωμές της Βουλής σε διάφορους τομείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μεταβιβαστικές πληρωμές που έφτασαν στα 15.804.656 ευρώ ή τα 33.279.043 ευρώ σε πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες. Ενώ επιχορηγήσεις με προορισμό νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού δικαίου ανέρχονται στα 3.736.00 ευρώ. Τέλος υπάρχει και η επιχορήγηση σε λοιπούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης που έφτασε στα 8.365.522 ευρώ.

Δείτε την αναλυτική λίστα των εξόδων της Βουλής


Στην εκπομπή παρενέβη ο ανεξάρτητος Βουλευτής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής που παραδέχθηκε ότι έχουν διοριστεί διάφοροι συγγενείς και ημέτεροι των εκπροσώπων του ελληνικού λαού ως υπάλληλοι της Βουλής.
 petraskandalou.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…