Το Facebook εμφανίζει την Κομοτηνή με την τουρκική της ονομασία..

Aναστάτωση στη Βόρειο Ελλάδα -και όχι μόνο- προκαλεί η διαπίστωση ότι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, εμφανίζει την Κομοτηνή με την τουρκική ονομασία Gumulcine!



Η απίστευτη καταγγελία, αφορμή για το ρεπορτάζ, βγαίνει από τα χείλη του έγκριτου δικηγόρου, Γιώργου Βήτα. Ο κ. Βήτας βρέθηκε στην Κομοτηνή, προκειμένου να παρασταθεί σε δικαστήριο.
Εκεί αποφάσισε να κάνει μέσω του κινητού του τηλεφώνου και όντας συνδεδεμένος με ελληνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μια ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook σχετικά με την απεργία των δικαστηρίων.
Η έκπληξη ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν και διαπίστωσε ότι η περιοχή που εμφανίζεται ως τοποθεσία ανάρτησης φέρει το όνομα Gumulcine και όχι Κομοτηνή!


Τι σημαίνει «Gumulcine»

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Gumulcine είναι το τουρκικό όνομα της Κομοτηνής, το οποίο -φυσικά- δεν χρησιμοποιείται εδώ και περίπου 80 χρόνια.
Παράλληλα, είναι το όνομα που, σύμφωνα με τον κ. Βήτα, χρησιμοποιούν οι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι των μουσουλμάνων, οι οποίοι επιθυμούν αυτονομία και ανεξαρτησία, θέλοντας να εντάξουν την περιοχή στη «μαμά Τουρκία», όπως την αποκαλούν.
Ο κ. Βήτας κάνει λόγο για στοχευμένη και οργανωμένη επίθεση που εξυπηρετεί ένα στρατηγικό σχέδιο, επισημαίνοντας πως πρόκειται για προπαρασκευαστικές πράξεις αποσχίσεως τμήματος του ελληνικού κράτους. «Είναι απαράδεκτο να κάνεις μια ανάρτηση από ελληνική περιοχή και να σου βγάζει τουρκικό όνομα» τονίζει εξοργισμένος.
petraskandalou.blogspot.com