Δημήτρης Κουφοντίνας: Τιμή η ένταξη μου στον κατάλογο των αμετανόητων αντιπάλων της εξουσίας

Δήλωση από την φυλακές του Κορυδαλλού έστειλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχετικά με την απόφαση της "Β` Μονάδας οικονομικών κυρώσεων κατά υπόπτων τρομοκρατίας" της «Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας»  να καταχωρήσει στον κατάλογο των σχετιζόμενων με την τρομοκρατία προσώπων  τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν.

Όπως ο ίδιος αναφέρει η απόφαση αυτή ομοιάζει με την παμπάλαια τακτική της εξουσίας στην αρχαία Ρώμη να συντάσσει τέτοιους καταλόγους με τη δωδεκάδελτο θεσπίζοντας κατάλογο με τα ονόματα όσων διέπρατταν τα υπέρτατο έγκλημα καθοσιώσεως  να τα βάλουν με την κρατική εξουσία. Ο ίδιος ακόμη δηλώνει ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η ένταξη σε ένα κατάλογο αμετανόητων αντιπάλων της εξουσίας,  και ότι «όπως είναι αυτονόητο ότι ο ελληνικός λαός έχει συντάξει ήδη τον δικό του κατάλογο όσων  ευθύνονται για την εθνική και κοινωνική καταστροφή, όσων παρέδωσαν άνευ όρων τους αδύναμους ως λεία στους ισχυρούς.»
Ολόκληρη η δήλωση
Τον Μάρτιο του ‘11 η Βουλή του Μνημονίου ανέθεσε στην «Β΄ Μονάδα της Αρχής για την επιβολή κυρώσεων κατά υπόπτων τρομοκρατίας» την αρμοδιότητα να συντάσσει και να τηρεί κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα των «σχετιζομένων με την τρομοκρατία φυσικών και νομικών προσώπων ή οντοτήτων».
Την παμπάλαια τακτική της εξουσίας να συντάσσει τέτοιους καταλόγους  κωδικοποίησε πρώτη η αρχαία Ρώμη, με τη δωδεκάδελτο,  από τον 5ο π.Χ. αιώνα, θεσπίζοντας κατάλογο με τα ονόματα όσων διέπρατταν τα υπέρτατο έγκλημα καθοσιώσεως  να τα βάλουν με την κρατική εξουσία. Η απλή αναφορά από τους υπηκόους των ονομάτων αυτού του καταλόγου επέσυρε βαρύτατες ποινές και όσοι περιλαμβάνονταν εκεί έμεναν άταφοι, ενώ τα υπάρχοντα τους δημεύονταν από το κράτος.
Σήμερα τα ανδρείκελα της τρόικας  συνεχίζουν επάξια αυτήν την παράδοση και αναθέτουν στην δικαιοσύνη, την ίδια δικαιοσύνη  που αφήνει ανενόχλητους τους λυμεώνες του δημόσιου  πλούτου,  να συντάξει κατάλογο με τους σύγχρονους αντιπάλους  της κρατικής εξουσίας  τους οποίους αποκαλεί  συκοφαντικά τρομοκράτες . Μάλιστα αυτή η έκτακτη νομοθεσία έφερε τους πρώτους  καρπούς και ήδη 175 ευρώ από μια αγροτική σύνταξη  και ένα επίδομα ανεργίας οδεύουν στη μαύρη τρύπα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.
Είναι αυτονόητο ότι αποτελεί τιμή για μένα η ένταξη σε ένα κατάλογο αμετανόητων αντιπάλων της εξουσίας,  όπως είναι αυτονόητο ότι ο ελληνικός λαός έχει συντάξει ήδη τον δικό του κατάλογο όσων  ευθύνονται για την εθνική και κοινωνική καταστροφή, όσων παρέδωσαν άνευ όρων τους αδύναμους ως λεία στους ισχυρούς.
Και η ιστορία διδάσκει ότι αργά ή γρήγορα θα έχουν την τύχη που τους αρμόζει.
5-10-2011 Δημήτρης Κουφοντίνας, Φυλακές Κορυδαλλού